Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. novembra 2022, 20:44
Čas čítania 0:36

Amazon plánuje prepustiť 10-tisíc zamestnancov. Chce začať už tento týždeň

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Dôvodom môžu byť slabé tržby v predvianočnom období.

Americká spoločnosť Amazon plánuje prepustiť približne 10-tisíc zamestnancov. Rušenie pracovných miest sa týka firemných a technologických pozícií, pričom s prepúšťaním chce spoločnosť začať tento týždeň. 

Firma sa pri rušení pracovných miest zameria na divíziu zariadení, ďalej na maloobchodnú divíziu a oblasť ľudských zdrojov. K 31. decembru minulého roka mal Amazon viac než 1,6 milióna zamestnancov. Nedávno však spoločnosť oznámila, že v najbližších mesiacoch nových ľudí prijímať nebude.

Správy o prepúšťaní sa objavili iba niekoľko týždňov po tom, ako Amazon varoval pred slabým rastom tržieb v kľúčovom predvianočnom období. Ako dôvod uviedol rastúce ceny, ktoré sa negatívne odrážajú na výdavkoch zákazníkov.

Prepúšťajú aj iné americké spoločnosti

Amazon je tak ďalšou americkou spoločnosťou, ktorá znižuje počty zamestnancov v rámci príprav na recesiu. Minulý týždeň spoločnosť Meta Platforms, materská firma Facebooku, oznámila, že v rámci znižovania nákladov zruší viac než 11-tisíc pracovných miest. To predstavuje približne 13 % jej pracovnej sily. K ďalším patria Twitter, Microsoft či Snap.

Domov
Zdieľať
Diskusia