Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
5. novembra 2022, 12:48
Čas čítania 1:02

Elon Musk pokračuje v čistkách v Twitteri. Prepustil celý tím pre ľudské práva

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Väčšina prepustených je z oddelení etiky, marketingu a komunikácie, vyhľadávania, verejnej politiky a wellnessu.

Asi polovica zo 7 500 zamestnancov Twitteru prišla definitívne o prácu. Nový majiteľ spoločnosti Elon Musk tak dodržiava slová o „veľkej prestavbe“. Americký minister práce Marty Walsh označil Muskov krok za „chaotickú revíziu“ a sľúbil, že bude náležitosti prepúšťania pozorne sledovať.

Anketa:
Znepokojujú ťa kroky Elona Muska v Twitteri?
Áno, a som používateľ.
Nie, a som používateľ.
Áno, aj keď nie som používateľ.
Nie, pričom nie som používateľ.
Áno, a som používateľ.
11 %
Nie, a som používateľ.
28 %
Áno, aj keď nie som používateľ.
23 %
Nie, pričom nie som používateľ.
37 %

 
Väčšina prepustených je podľa The Guardianu z oddelení etiky, marketingu a komunikácie, vyhľadávania, verejnej politiky a wellnessu. Twitter prepustil aj celé tímy vrátane tímu zameraného na ľudské práva a globálne konflikty. Rozpustil aj tím, ktorý mal na starosti kontrolu predpojatosti algoritmov, ako aj technický tím, ktorý zaobstarával prístupnosť pre ľudí so zdravotným znevýhodnením.

Elon Musk zároveň v piatok zaútočil na „skupiny aktivistov", o ktorých tvrdí, že spustili prepad príjmov Twitteru z reklamy. Elon Musk podľa The Guardianu obhajuje prepúšťanie, tým, že firma denne stráca štyri milióny dolárov. 

Prepúšťanie je súčasťou snahy Muska o reorganizáciu spoločnosti, za ktorú prevzal aj miliardové dlhy. Musk sa snaží nájsť nové spôsoby, aby Twitter mohol zarobiť, vrátane nápadu účtovať používateľom osem dolárov mesačne za overené účty.

Tieto peniaze by mohli platforme pomôcť prekonať potenciálnu stratu inzerentov, hlavného zdroja príjmov. Mnohé zo svetových korporácií ako General Mills, Pfizer, Audi, Volkswagen a Mondelez International pozastavili reklamy na Twitteri po tom, ako Musk oznámil, že zreviduje pravidlá o regulácii obsahu.

Domov
Zdieľať
Diskusia