Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
12. novembra 2022, 16:02
Čas čítania 1:06

Na pohrebe Takeoffa spieval Justin Bieber a rečnil Drake. Rady fanúšikov stáli v daždi dlhé hodiny

Kategória:
Hudba
Uložiť Uložené

Starosta Atlanty na pohrebe udelil zosnulému raperovi najvyššie ocenenie mesta.

Rodina, blízki, kamaráti, kolegovia z hudobnej brandže a aj tisícky fanúšikov sa prišli naposledy rozlúčiť s raperom Takeoffom zo skupiny Migos, ktorý tragicky zahynul po streľbe v Houstone počas Halloweenu. Rozlúčka s názvom „Oslava života Takeoffa“ sa uskutočnila v piatok na štadióne State Farm Arena v americkej Atlante s kapacitou 21 000 ľudí, informuje BBC

Takeoff
Zdroj: Getty Images
1. novembra 2022, 17:00 Čas čítania 4:50 Kto bol Takeoff? Na prvý pohľad sivá myška z Migos, ktorá zmenila rapovú hru a priniesla nový slang Kto bol Takeoff? Na prvý pohľad sivá myška z Migos, ktorá zmenila rapovú hru a priniesla nový slang

Fanúšikovia aj napriek silnému dažďu čakali v dlhých radoch pred arénou, aby sa mohli zúčastniť zhruba trojhodinového pohrebu sprevádzaného modlitbami, chválospevom či emotívnymi príhovormi. Niektorí fanúšikovia si dokonca pre udalosť zobrali z práce voľno. Na pódiu okrem jeho kolegov z Migos – strýka Quava a bratranca Offseta – rečnil aj Drake.

V rámci uctenia si Takeoffovej pamiatky hudobne vystúpili aj Justin Bieber, Chloe Bailey či gospeloví umelci Yolanda Adams a Byron Cage. Miesto pohrebu nebolo náhodné. Štadión totiž Takeoff často navštevoval pre zápasy jeho obľúbeného basketbalovému tímu Atlanta Hawks.

Starosta Atlanty Andre Dickens udelil zosnulému raperovi najvyššie ocenenie mesta: Cenu Phoenix. Hoci médiá mali zakázaný vstup na pohreb a ľudia mali zakázané natáčať alebo fotografovať priebeh poslednej rozlúčky, pár záberov sa aj napriek tomu dostalo na sociálne siete. Zachytávajú napríklad Drakeov, Offsetov a Quavov príhovor či Justina spievajúceho na pódiu. 

Po udalosti sa pred arénou vytvorila kolóna áut, ktorá niesla Takeoffovo telo na miesto posledného odpočinku. Takeoff, civilným menom Kirshnik Khari Ball, bol zastrelený po hádke na súkromnej párty v bowlingovom centre v Texase, kde s rapovým kolegom Quavom hral kocky. Na mieste bolo približne 40 ľudí. Meno vraha je stále neznáme, polícia prípad stále vyšetruje a zatiaľ nikoho nezatkla.

Domov
Zdieľať
Diskusia