Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
9. novembra 2022, 15:02
Čas čítania 0:36

„Homosexuáli majú poškodenie mysle,“ vyhlásil ambasádor MS vo futbale. Televízny rozhovor s ním rýchlo ukončili

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Bývalý futbalový reprezentant a ambasádor tohtoročných majstrovstiev sveta vo futbale Khalid Salman tvrdí, že homosexualita je duševná porucha a každý, kto sa na šampionáte v Katare zúčastní, by mal rešpektovať moslimské pravidlá.

Dva týždne pred začiatkom futbalových majstrovstiev sveta v Perzskom zálive sa bývalý katarský futbalista a kľúčová súčasť organizačného tímu Khalid Salman vyjadril, že byť gay je „haram“, čo v preklade z arabčiny znamená „zakázané“. Informujú o tom Sky News.

Ambasádor futbalového šampionátu v Katare v nemeckej verejnoprávnej televízii označil homosexualitu za duševnú poruchu. Krátko po týchto kontrovezných vyjadreniach rozhovor v televízii ukončili.

„Nie som striktný moslim, ale každý, kto do našej krajiny príde, musí rešpektovať naše pravidlá,“ povedal Salman v relácii. V Katare je homosexualita ilegálna.

Organizátori turnaja očakávajú približne 1,2 milióna návštevníkov z celého sveta. 

Majstrovstvá sveta vo futbale v Katare.
Majstrovstvá sveta vo futbale v Katare. Zdroj: Sky News

Aktivisti sa obávajú toho, akým spôsobom bude konzervatívna krajina zaobchádzať s LGBTI+ turistami, ktorí sa na majstrovstvách sveta zúčastnia. Na internete sa objavili aj výzvy, aby ľudia pre postoj Kataru k právam homosexuálov šampionát bojkotovali.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Organizátori turnaja tvrdia, že názor Salmana nereprezentuje postoj celej organizácie a všetci návštevníci bez výnimky, vrátane LGBTI+ ľudí, sú v krajine vítaní. 

Domov
Zdieľať
Diskusia