Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. novembra 2022, 16:49
Čas čítania 0:28

Rusko sa svojim ustupujúcim vojakom vyhráža zastrelením

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Generáli pravdepodobne zároveň chcú, aby jednotky udržali obranné pozície aj za cenu smrti ich obrancov.

Denník The Guardian na základe informácií od britského ministerstva obrany tvrdí, že ruské sily pravdepodobne začali nasadzovať jednotky, ktorých príslušníci sa vlastným ustupujúcim vojakom vyhrážajú zastrelením.

Moskva takéto jednotky používala aj v iných vojnových konfliktoch, tvrdí The Guardian. 

4. novembra 2022, 14:30 Čas čítania 10:16 Prechádzal som sa dedinami, ktoré Ukrajinci čerstvo oslobodili od ruskej okupácie. Všade ležali opustené zbrane a tanky (Reportáž) Prechádzal som sa dedinami, ktoré Ukrajinci čerstvo oslobodili od ruskej okupácie. Všade ležali opustené zbrane a tanky (Reportáž)

Správa zverejnená v piatok ráno opísala tieto ruské jednotky ako „bariérové“ – používané velením, keď chce vojakov odradiť od dezercie a prinútiť ich k boju.

Ruskí generáli údajne chceli nedávno od veliteľov svojich jednotiek, aby proti dezertérom použili zbrane, a to vrátane povolenia na streľbu s možným usmrtením, ktorej však musí predchádzať slovné varovanie.

Generáli pravdepodobne zároveň chcú, aby jednotky udržali obranné pozície aj za cenu smrti ich obrancov. Taktika strieľania dezertérov pravdepodobne svedčí o nízkej kvalite, nízkej morálke a nedisciplinovanosti ruských síl.

Domov
Zdieľať
Diskusia