Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2022, 22:16
Čas čítania 0:44
Adriana Královičová

Značka Nike sa ocitla v období renesancie. Umožnila to umelá inteligencia a záhadný umelec Str4ngeThing

Značka Nike sa ocitla v období renesancie. Umožnila to umelá inteligencia a záhadný umelec Str4ngeThing
Zdroj: Str4ngething
MÓDA DIZAJN NIKE UMELÁ INTELIGENCIA UMENIE
Uložiť Uložené

Streetwearová kolekcia značky Nike sa ocitla v období renesancie. O zaujímavé vyhotovenie oblečenia v digitálnom priestore sa postaral anonymný umelec, ktorý tvorí pod menom Str4ngeThing.

Umelec Str4ngeThing, ktorého skutočné meno nikto nepozná, vytvoril sériu digitálnych obrazov oblečenia Nike, ktoré zasadil do obdobia renesancie.

Kolekcia nesie názov WR0ng ER4. Str4ngeThing sa inšpiroval využitím tzv. Mandelovho efektu, ktorý opisuje stav, keď si určité veci pamätáme úplne inak, ako sa stali. Umelcovým cieľom bolo zmiasť myseľ a vytvoriť dojem, že takéto oblečenie bolo vždy súčasťou ľudskej kultúry, informuje magazín Designboom.

Postavy pózujú v galérii, na sebe majú oblečenie značky Nike. Majú pri tom zakrytú tvár.umenie dizajn módaumenie dizajn módaumenie dizajn móda
Zobraziť galériu
(10)

Postavy pózujú v galérii, na sebe majú oblečenie značky Nike. Majú pri tom zakrytú tvár a stoja pred umeleckými dielami, ktoré znázorňujú renesančných maliarov. Portréty sú však taktiež „prekreslené“ s umelcovým podpisom. Na jednom z obrazov má postava oblečenú mikinu športovej značky.

Str4ngeThing obliekol postavy do teplákových súprav, vytvoril tenisky aj tašky. Veľké mikiny a tepláky nakreslil v jasnej oranžovej, gaštanovej a zelenej farbe. Jeho plán je v podobných dielach pokračovať. Chce umiestniť rôzne súčasné módne značky do minulých období a cestovať tak v čase. V jeho portfóliu nájdeš aj zaujímavé diela s modelmi značiek Louis Vuitton či Prada.

umenie dizajn móda
Zdroj: Str4ngething

Na instagramovom profile nicekicks sa fanúšikovia viackrát zhodli, že sa pri kolekcii inšpiroval Kanye Westom. Vďaka týmto dielam však mysterióznemu umelcovi pribúdajú followeri zo dňa na deň.

Anketa:
Čo hovoríš na toto zaujímavé predstavenie kolekcie?
Je to super.
Nezaujíma ma to.
Je to super.
60 %
Nezaujíma ma to.
40 %
Domov
Zdieľať
Diskusia