Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
3. novembra 2022, 20:36
Čas čítania 1:17

Európska konferenčná liga: Slovan Bratislava zvíťazil proti Žalgirisu a z prvého miesta postupuje do jarného osemfinále

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Európska konferenčná liga: Slovan Bratislava zvíťazil proti Žalgirisu a z prvého miesta postupuje do jarného osemfinále
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na Slovensko sa tak vráti vyraďovacia fáza európskych pohárov po dlhých 17 rokoch.

Slovan Bratislava zvíťazil v poslednom skupinovom zápase Európskej konferenčnej ligy na umelej tráve litovského Žalgirisu Vilnius 2 : 1. Vďaka tomuto víťazstvu obsadili hráči trénera Vladimíra Weissa st. prvé miesto. To im na jar zabezpečí účasť v osemfinále, zatiaľ čo švajčiarsky Bazilej bude ako druhý postupujúci začínať v šestnásťfinále.

Slovan Bratislava si za účinkovanie v základnej skupine a za výsledky v nej dosiahnuté zarobil vyše 1,3 milióna eur. Za prvé miesto v skupine dostane slovenský majster ďalších vyše 600-tisíc eur.

Úspech Slovana Bratislava má presah aj v rámci celého Slovenska. Slovan je totiž prvým slovenským tímom, ktorému sa podarilo postúpiť do vyraďovacej fázy európskych pohárov po 17 rokoch.

Zápas medzi Žalgirisom Vilnius a Slovanom Bratislava sa začal sterilne. Oba kluby sa najprv „oťukávali“. Zlom prišiel od 10. minúty, keď začal Slovan preberať iniciatívu. Litovskému klubu viackrát hrozil z rýchlych kontier. Odmenou im bol gól Alexandra Čavriča z 15. minúty. V 23. minúte skóroval po pase Erica Ramiréza opäť Čavrič. Ten strelou z prvej trafil loptu medzi nohy dvom obrancom, až napokon skončila v sieti.

Slovan Bratislava.
Slovan Bratislava. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Ďalšia fáza hry bola znovu opatrnejšia z oboch strán. Pred koncom polčasu začali hroziť domáci. Tí mali viacero šancí, no našťastie pre Slovan dokázali hráči všetky pokusy zmariť. V druhom polčase sa iniciatívy chopili domáci hráči. Prudkou prízemnou strelou zápas zdramatizoval útočník Francis Kyeremeh.

15. apríla 2024, 13:30 Čas čítania 3:44 Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko

Domáci aj naďalej tlačili, no dobre zohratá obrana Slovana dokázala všetkým pokusom odolať. Vilnius aj naďalej tlačili vpred domáci fanúšikovia, ktorí si celý zápas vyhrávali spevavé melódie. V 70. minúte chorálom podporili aj vo vojne sa zmietajúcu Ukrajinu, keď skandovali „Slava Ukrajini, herojam slava“.

Šance mali aj v ružovo-modrých dresoch hrajúci slovanisti. Takmer 100-percentné gólové príležitosti nedokázali premeniť. V 89. minúte dostal Slovan po faule domácich pokutový kop. Loptu si zobral Giorgi Čakvetadze. Brankára skúsil prekonať panenkovským lobom, no trafil iba hornú žrď. Hoci následne hlavou gól strelil, podľa pravidiel neplatil – brankár sa totiž nedotkol lopty. V rámci 5. nadstavených minút sa už nič viac nestalo a Slovan zvíťazil 1 : 2.

Domov
Zdieľať
Diskusia