Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
1. novembra 2022, 15:56
Čas čítania 0:52

Ukrajina chce, aby FIFA vyradila Irán z majstrovstiev sveta. Dôvodom je ich pomoc Rusku zabíjať Ukrajincov

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Výzva prišla tri týždne pred prvým súbojom výberu Iránu na MS 2022, kde má nastúpiť proti výberu Anglicka.

Predstavitelia Ukrajinskej futbalovej asociácie oficiálne požiadali Medzinárodnú futbalovú federáciu, aby vylúčila futbalovú reprezentáciu Iránu z majstrovstiev sveta v Katare v dôsledku vojenskej pomoci Rusom či pre porušovanie ľudských práv v Iráne, píše Šport.sk

Pred vyše týždňom uverejnil podobnú výzvu generálny riaditeľ ukrajinského futbalového klubu, Šachtar Doneck Serhij Palkin. Obvinil Irán z „priamej účasti na teroristických útokoch na Ukrajincov“. Zároveň navrhol, že by na svetovom šampionáte namiesto Iránu mohla účinkovať reprezentácia Ukrajiny. 

„To by bolo férové rozhodnutie, ktoré by zameralo pozornosť celého sveta na režim, ktorý vraždí svojich najlepších ľudí a pomáha zabíjať Ukrajincov,“ povedal Palkin. FIFA však na jeho podnet nereagovala. Nevyjadrila sa ani k podnetom priamo z Iránu, odkiaľ skupiny fanúšikov žiadali o vylúčenie reprezentácie ich národného tímu z MS 2022. Dôvodom mali byť nepokoje, ktoré v krajine trvajú už viac ako mesiac. Hlavným motívom týchto protestov je boj za práva žien. 

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Biely dom informoval, že USA majú dôkazy o iránskych bojových jednotkách zúčastňujúcich sa pozemných operácií na území Krymu. Ich bezpilotné lietadlá útočili na ukrajinskú infraštruktúru aj civilné obyvateľstvo. Podľa vyhlásenia šéfa ukrajinskej vojenskej spravodajskej služby Kyryla Budanova použili Rusi drony vyrobené v Iráne. Rusko aj Irán tieto obvinenia popreli.

Ak by FIFA napokon aj pristúpila k zrušeniu účasti pre Irán, výber krajiny by nahradila inou reprezentáciou z ázijského kontinentu. Pravdepodobne by šlo o tím Spojených arabských emirátov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia