Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Jägermeister.
13. novembra 2022, 10:30
Čas čítania 2:21
Sponzorovaný obsah

KVÍZ: Od 30 eur po necelú tisícku. Tipni si, koľko minuli mladí Slováci na svoje outfity

KVÍZ: Od 30 eur po necelú tisícku. Tipni si, koľko minuli mladí Slováci na svoje outfity
Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková
MÓDA MÓDA MÓDA REFRESHER MÓDA SLOVENSKÝCH A ČESKÝCH ULÍC OUTFITY
Uložiť Uložené

Inšpiruj sa zaujímavými kombináciami a zabav sa pri hádaní výslednej sumy.

Nový kvízový formát outfit checku, ktorý sme spustili s Jägermeistrom, zožal úspech. Preto sme sa rozhodli, že medzi vás vyrazíme znovu. Chceme ti ukázať, že mladí ľudia sa obliekajú zaujímavo bez ohľadu na to, aký majú rozpočet. Sám sa presvedčíš, že niektorí majú na kvalitné oblečenie z druhej ruky zrejme šiesty zmysel. Pozoruhodné outfity, ktoré na ulici prilákajú nejeden pohľad, totiž dokážu vyskladať za neuveriteľne nízke náklady. 


Spolu s Jägermeistrom chceme osláviť ich kreativitu. Chceme, aby ich bolo vidieť. Vďaka nim sú predsa naše ulice živšie a pestrejšie. Inšpiruj sa zaujímavými kombináciami a zabav sa pri hádaní. Inštrukcie k tomuto kvízu nepotrebuješ. Otázka je rovnaká ako pri pôvodnom outfit checku. „Čo máš na sebe a koľko to stálo?“ Odpoveď však hľadáš ty. V tomto článku uvidíš osem outfitov. Tvoj odhad však najprv usmerníme tak, že ti polovicu z nich predstavíme aj s výslednou sumou, ktorú za outfit zaplatili ich majitelia. Pri druhej polovici už budeš hádať ty.

Adam, 21

Dvadsaťjedenročný Adam nám tvrdil, že oblečenie nenakupuje nikde. „Naposledy mi mamka kúpila fialové nohavice v obchode H&M v roku 2013 alebo 2014,“ zaspomínal si Adam. Keď nám opisoval svoj outfit, prezradil, že šiltovku vyhral v tombole, a tak je jeho srdcu najbližšia. 

outfit check, kvíz, Adam
Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková

„Nohavice mám také voľné, široké. Musím si ich okolo pása zaviazať, aby mi nespadli. Mikina je super. Teplučká, flísová s dvojitým vreckom. Značku asi nemá a odkiaľ ju mám netuším,“ odhalil Adam uvoľnený prístup k svojmu šatníku. Zdôraznil však, že jeho topánky sú zo špeciálnej spolupráce výborných značiek Reebok a Pleasures. 

outfit check, kvíz, Adamoutfit check, kvíz, Adamoutfit check , kviz, Adam
Zobraziť galériu
(3)
Adamov outfit

● šiltovka z tomboly – 0 €
● nohavice – 0 €
● flísová mikina – 0 €
● Tenisky Reebok x Pleasures – 150 €

SPOLU: 150 €

Boris, 22

Boris nakupuje výhradne online alebo v sekáčoch. Aj keď nenakupuje často, v prípade, že niečo potrebuje, alebo mu nejaký kúsok padne do oka, minie 100 až 200 eur za mesiac. Z jeho outfitu je jasné, že si potrpí na kvalitu a značka Carhartt je jeho overená srdcovka. 

outfit check, kviz
Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková
Borisov outfit

● čiapka Carhartt – darček – 0 €
● bunda Carhartt – 200 €
● rifle Carhartt – 25 €
● mikina Von Dutch – 25 €
● Topánky Timberland – 150 €

SPOLU: 400 €
outfit check, kvizoutfit check, kvizoutfit check, kvizoutfit check, kviz
Zobraziť galériu
(4)

Dorota, 20

Dorota najčastejšie nakupuje v sekáčoch a občas aj na internete. Zvlášť vtedy, keď si chce kúpiť topánky alebo nejaké konkrétne veci, ktoré si vyhliadla. Na oblečenie minie mesačne od 10 do 300 eur. „V mojom dnešnom outfite boli najdrahšie asi topánky. Sú to Rivalry Low so Swarovski kryštálmi a stáli ma asi 80 eur v nejakej zľave,“ opísala Dorota svoje zaujímavé tenisky. 

outfit check, kviz
Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková
Dorotin outfit

● kabát zo sekáča – 4 €
● tričko Unknown nine – darček – 0 €
● nohavice Levis zo sekáča – 15 €
● taška – darček – 0 €
● Topánky adidas Rivalry Low Swarovski – 80 €

SPOLU: 99 €
outfit check, kvizoutfit check, kvizoutfit check, kvizoutfit check, kviz
Zobraziť galériu
(4)

Šimon, 21

Šimon nakupuje najčastejšie v sekáčoch. „Do iných kamenných obchodov ani nechodím,“ zdôraznil. Za mesiac vraj dokáže minúť aj 1 000 eur. Samozrejme, nie každý mesiac. „Je to skôr vtedy, keď mám vyhliadnuté nejaké oblečenie, ktoré chcem. Keď sa nám nejak stretnú cesty, tak si ich kúpim,“ objasnil Šimon. 

outfit check, kviz
Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková


Najdrahšia vec v jeho outfite je Givenchy mikina v spolupráci s Chitom. „Chcel som ju odkedy som videl runway šou. Tak som si splnil taký svoj maličký sen. Kúpil som ju v zľave za 500 eur,“ upresnil Šimon. V porovnaní s čiapkou, ktorú našiel v sekáči za jedno euro ešte s pôvodnou visačkou, je to poriadny kontrast. 

outfit check, kvizoutfit check, kvizoutfit check, kvizoutfit check, kviz
Zobraziť galériu
(4)
Šimonov outfit

● mikina Givenchy – 500 €
● čiapka zo sekáča – 1 €
● nohavice Levis zo sekáča – 30 €
● tričko – darček od kamošov z WLVS – 0 €
● košeľa Polo Ralph Lauren zo sekáča – 30 €
● tenisky Rick Owens – 400 €

SPOLU: 961 €
Kvíz
KVÍZ: Dokážeš uhádnuť, koľko stáli nápadité outfity z ulíc Bratislavy?
Kristínin outfit stál:
Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková
14
Kristínin outfit stál:
112 €
224 €
315 €
517 €
Vysvetlenie
Dvadsaťdeväťročná Kristína obľubuje značky COS a Zara. Veľa vecí si však objednáva aj cez internet. Vtedy uprednostňuje najmä Zalando. Jej mesačný rozpočet na oblečenie je pomerne obšírny. Minie totiž od 20 do 500 eur. V jej outfite sú najdrahšie ručne robené kožené tenisky. Sú od českej značky Pár a stáli 150 eur. Rifle kúpila Kristína za 10 eur v Zare, košeľu za 15 eur v H&M a sveter taktiež v Zare za 20 eur. Za bundu od značky COS zaplatila 60 eur, rovnako ako za batoh od značky Rains. Celý jej ouftit stál 315 eur.
Soniin outfit stál:
Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková
24
Soniin outfit stál:
30 €
87 €
305 €
423 €
Vysvetlenie
Sonia má 24 a najčastejšie nakupuje v sekáčoch. Jej srdcové značky sú H&M, COS či Dr. Martens. Do obchodov zavíta tak raz za pol roka. V jej outfite je najdrahšia kabelka Folli Follie v hodnote 200 eur. Sonia však za ňu nezaplatila ani euro, pretože ju zdedila po mame. Zadarmo získala aj rolák, ktorý má taktiež po mame, ale aj topánky Dr. Martens, ktoré dostala ako darček. Za šaty zaplatila v Mangu 20 eur, okuliare kúpila v Reservede za 4 eurá, kabát našla v sekáči za 2 eurá a pančušky ju vyšli 4 eurá. Na svoj štýlový outfit teda dokopy minula iba 30 eur.
Eliškin outfit stál:
Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková
34
Eliškin outfit stál:
78 €
255 €
310 €
400 €
Vysvetlenie
Dvadsaťtriročná Eliška najčastejšie nakupuje veci z druhej ruky a konkrétnymi značkami sa až tak neriadi. Mesačne minie zhruba 20 až 30 eur. V jej ouftite sú najdrahšie okuliare od talianskej značky L.G.R., ktoré stáli 300 eur. Obuté má topánky od značky Merrell, ktoré našla v zľave, a tak ju vyšli 60 eur. Šaty má zo second handu Textil House za 10 eur a na šatku aj ľadvinku natrafila na Vinted, pričom každý z týchto kúskov ju vyšiel 6 eur. Šperky má z ezoterického obchodu. Prsteň tam stál 4 eurá a prívesok 14 eur. Na svoj outfit teda minula presne 400 eur.
Michaelin outfit stál:
Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková
44
Michaelin outfit stál:
90 €
170 €
225 €
380 €
Vysvetlenie
Michaela má 21 a najčastejšie si oblečenie objednáva z Asosu alebo Zalanda. Väčšinou jej náklady na oblečenie nepresiahnu sumu 150 eur mesačne. Najdrahšie v jej outfite sú topánky od značky New Balance, za ktoré zaplatila 110 eur. Za bundu nechala v Stradivariuse 40 eur, nohavice ju v Mangu vyšli taktiež 40 eur, na tričko minula v Zare 15 eur, pričom od tejto značky má aj svetrík za 20 eur. Jej outfit teda dokopy stál 225 eur.
Vyhodnotiť kvíz
Domov
Zdieľať
Diskusia