Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
31. októbra 2022, 21:55
Čas čítania 1:17

V šanghajskom Disney parku zostali uväznení ľudia bez negatívneho covid testu po tom, čo v meste potvrdili 10 nových prípadov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Park fungoval v obmedzenom režime práve pre covidové opatrenia.

Šanghajský Disney park sa stal dočasným „väzením“ pre ľudí bez negatívneho covid testu. V meste s nulovou toleranciou voči koronavírusu po desiatich nových potvrdených prípadoch nákazy okamžite nariadili zábavný park uzavrieť. Von sa dostanú len tí, ktorí sa na mieste otestujú a výsledok bude negatívny. „Najšťastnejšie miesto na Zemi“ je tak v lockdowne, informuje BBC.

Park funguje naďalej

Jedinou útechou pre tých, ktorí sa nemôžu dostať von, je fakt, že park ostal v prevádzke. Návštevníci teda môžu naďalej využívať všetky atrakcie. Park aj jeho okolie vrátane populárnej ulice s obchodmi uzavreli náhle krátko pred obedom. Na sociálnej sieti Weibo sa šírili videá, ktoré zachytávajú dav ľudí snažiacich sa dostať von. Brány zábavného parku však už boli zatvorené.

Dovnútra sa už pre nariadenie vedenia mesta nikto nedostane a von pustia len tých, ktorí majú negatívny covid test. Okrem toho každý, kto bol v parku od minulého štvrtka, musí mať negatívny test tri dni po sebe.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

Nie je jasné, kedy park znovu otvoria. Lístky však platia šesť mesiacov a park potvrdil, že peniaze ľuďom vrátia. Už predtým fungoval Disney park v obmedzenom režime a v menšej kapacite práve pre covidové opatrenia.

V Číne je v súčasnosti v rôznych lockdownoch a karanténach niekoľko miliónov ľudí. V krajine denne potvrdia okolo tisíc nových prípadov, no čínsky prezident Si Ťin-pching vyhlásil, že v nulovej tolerancii nepoľavia. Nazýva to vojnou ľudstva proti šíreniu vírusu. 

Čínska vláda ľudí v súčasnosti kontroluje pomocou „zdravotných kódov“ založených na farbách. Ľudia musia pred jazdou vo verejnej doprave a pri vstupe na verejné miesta predložiť zelený zdravotný kód QR. Systém zaznamenáva miesto ich pobytu a to, či boli v kontakte s potvrdeným prípadom covid-19. Tí, ktorých zdravotné kódy sa zmenia na červené, musia ísť automaticky do karanténnych zariadení.

Podobne ostali náhle v lockdowne aj zákazníci v šanghajskej prevádzke Ikea.

Domov
Zdieľať
Diskusia