Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
21. októbra 2022, 8:33
Čas čítania 0:54

MS 2022 v Katare: Čína poslala do Kataru dve pandy veľké. Tie budú žiť v simulovanom pralese, majú tiež slúžiť ako atrakcia

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
MS 2022 v Katare: Čína poslala do Kataru dve pandy veľké. Tie budú žiť v simulovanom pralese, majú tiež slúžiť ako atrakcia
Zdroj: Reprofoto/Twitter.com
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Thuraya a Suhail, ako znejú mená dvoch pánd, najprv musia absolvovať 21-dňovú karanténu.

Čínsky Peking poslal do Kataru dve pandy veľké, píše middleeastmonitor. Má ísť o darček pre organizátorskú krajinu mesiac pred začiatkom MS 2022 v Katare.

Pandy majú mená Thuraya a Suhail a pochádzajú z juhozápadnej provincie S’-čchuan. Na ceste do Kataru pandy sprevádzal skúsený tím chovateľov a veterinárov. „Pripravili sme im dusený kukuričný chlieb, bambusové výhonky, mrkvu a ďalšie potraviny pre pandy veľké.“

Podľa čínskej agentúry ide o prvý program spolupráce v rámci pandy veľkej medzi Čínou a Blízkym východom. Katarský veľvyslanec v Číne Mohammed Bin Abdullah Al-Dihaimi počas rozlúčky s pandami v Číne povedal, že ide o dar, ktorý „symbolizuje hĺbku vzťahov medzi oboma krajinami“.

Anketa:
Vítaš rozhodnutie priviezť pandy do Kataru?
Nie, pre pandy to musí byť stresujúce.
Áno, fanúšikovia aspoň budú mať príležitosť zažiť niečo nové.
Nie, pre pandy to musí byť stresujúce.
82 %
Áno, fanúšikovia aspoň budú mať príležitosť zažiť niečo nové.
18 %

Pandy budú žiť v interiérovom výbehu. Projektanti ho navrhli tak, aby odpovedal podmienkam hustého pralesu v čínskej provincii, odkiaľ pochádzajú. Pandám budú každý týždeň dovážať 800 kíl bambusu, ktorý im poslúži ako potrava. Pandy teraz čaká 21-dňová karanténa, potom s nimi budú môcť návštevníci prichádzať do priameho kontaktu.

Katar len prednedávnom musel do svojho prístavu zakotviť už tretiu výletnú loď. Šlo o reakciu na nedostačujúce ubytovacie kapacity. Organizátori očakávajú 1,2 miliónovú účasť fanúšikov. Začiatok turnaja je naplánovaný na 20. novembra a vyvrcholí finálovým zápasom 18. decembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia