Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová
20. októbra 2022 o 12:29
Čas čítania 0:59

Slafkovský mení bývanie. O mladého hokejistu sa bude starať náhradná rodina

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Juraj Slafkovský je stále tínedžer a vedenie Canadiens chce, aby v Montreale žil normálnym životom. Pomôcť by v tom mohla náhradná rodina, ktorá Jurajovi vytvorí kvalitné podmienky v novom prostredí.

Juraj Slafkovský má namierené k novej rodine, informoval Sportnet. Tréner Montrealu sa vyjadril, že chcú Jurajovi poskytnúť najlepšie podmienky, aby sa adaptoval v novej krajine a mohol sa sústrediť na hokej a svoje výkony na ľade. 

„Je to 18-ročný chlapec, ktorý je v novom meste. Snažíme sa, aby mohol žiť normálny život a bolo o neho dobre postarané. To je pre nás najpodstatnejšie,“ povedal tréner Montrealu Martin St. Louis.

Slafkovský od 16 rokov býval sám vo Fínsku, takže domáce práce ako pranie či varenie mu nie sú cudzie. Vedenie Montrealu Canadiens však usúdilo, že pobyt v náhradnej rodine mu môže len prospievať, aby sa rýchlejšie adaptoval. 

slafkovský, nhl, hokej
Zdroj: TASR/AP

Juraj v drese Montrealu odohral zatiaľ 4 zápasy, ale na svoje prvé body stále čaká. Tréner Martin St. Louis chce, aby bol Slafkovský hlavne sám sebou. „Ak by sme ho zaťažili množstvom informácií, stratil by voľnosť. Začal by príliš váhať a to u neho vidieť nechceme. Nech urobí aj milión chýb, len nie tie isté stále dookola. Ak spraví chyby, potrebujeme vyhodnotiť, či sú to jednorazové záležitosti alebo trendy. Ako tréner musíte sledovať trendy, nie riešiť jednorazové chyby.“

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Tréner Canadiens nevylúčil ani Jurajov možný odchod na farmu. „Ak by sa tak stalo, bude to len preto, že s ním máme nejaký plán. Nebude to z výkonnostných dôvodov. Snažíme sa vybudovať športovca, ktorý bude dlhé roky súčasťou organizácie a jej úspechov.“

Najbližší zápas Montrealu sa bude hrať v noci zo štvrtka na piatok o 01.00 h nášho času, keď na svojom ľade privíta Arizonu Coyotes. 

Domov
Zdieľať
Diskusia