Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
20. októbra 2022, 11:42
Čas čítania 0:41

Ruský kozmonaut po návrate z vesmíru zrazil autom svojho kolegu. Nevšimol si ho, keď v tme prechádzal cez cestu

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Artemiev bol v čase nehody triezvy a okamžite obeti poskytol prvú pomoc.

Po troch letoch do vesmíru sa ruský kozmonaut Oleg Artemiev dostal do ťažkostí na Zemi – svojím autom totiž na tmavej ceste pri ruskom hlavnom meste Moskve prešiel jedného zo svojich kolegov. K incidentu došlo tri týždne po jeho návrate z posledného vesmírneho letu.


Ruská vesmírna agentúra Roskosmos v utorok spresnila, že Artemiev nevidel jedného zo zamestnancov výcvikového strediska pre kozmonautov, ktorý v tme v pondelkových večerných hodinách prechádzal cez cestu.

Ruský kozmonaut Oleg Artemiev sedí po pristátí návratového modulu kozmickej lode Sojuz MS-21 z misie na ISS v stanovenej lokalite v strednej časti Kazachstanu.
Ruský kozmonaut Oleg Artemiev sedí po pristátí návratového modulu kozmickej lode Sojuz MS-21 z misie na ISS v stanovenej lokalite v strednej časti Kazachstanu. Zdroj: TASR/AP


Vo vyhlásení Roskosmosu sa ďalej uvádza, že Artemiev okamžite poskytol prvú pomoc obeti Anatolijovi Uronovovi, ktorého hospitalizovali s početnými zlomeninami. Roskosmos zároveň zdôraznil, že Artemiev bol v čase nehody triezvy a okamžite zavolal políciu i záchranku.


Päťdesiatjedenročný ruský kozmonaut sa 29. septembra vrátil zo svojej tretej misie na Medzinárodnej vesmírnej stanici. Na obežnej dráhe strávil dovedna 561 dní.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Artemiev patrí medzi ruských kozmonautov, ktorí vyvolali kontroverziu vo vesmíre. Na fotografii z ISS, na ktorej Oleg Artemiev, Denis Matvejev a Sergej Korsakov pózujú s vlajkami DĽR a LĽR, sa nachádzajú aj nápisy Deň oslobodenia Luhanskej ľudovej republiky! Oslavujeme na Zemi aj vo vesmíre.

Roskosmos
Zdroj: Roskosmos
Domov
Zdieľať
Diskusia