Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
15. októbra 2022, 15:12
Čas čítania 1:06

O tragédii pred Teplárňou a včerajšom pochode informujú aj svetové médiá. Vo svojich článkoch zaujali postoj k udalosti

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vražda dvoch LGBT+ ľudí, ktorá sa udiala v stredu 12. októbra vo večerných hodinách na Zámockej ulici v Bratislave, obletela nielen Slovensko, ale aj svet. O nešťastí informujú zahraničné médiá, ktoré vo svojich článkoch zaujali postoj k udalosti.

Tragédiu z dvanásteho októbra, keď boli Juraj a Matúš zavraždení na Zámockej ulici pred LGBTI+ podnikom Tepláreň, a následný Pochod proti nenávisti, na ktorom sa zúčastnilo odhadom asi 15-tisíc ľudí, si všimli aj svetové médiá. 

K udalosti sa už vyjadrili viacerí slovenskí politici vrátane prezidentky Zuzany Čaputovej aj premiéra Eduarda Hegera. Viac článkov a reportáží o tragédii, podniku Tepláreň či Pochode proti nenávisti nájdeš TU

Spravodajský kanál BBC vo svojom článku cituje slová prezidentky Slovenskej republiky, ktorá sa k tragédii vyjadrila. Spomína aj premiéra Eduarda Hegera, ktorý sa spolu s prezidentkou zúčastnil na Pochode proti nenávisti.

„Na Slovensku, v relatívne konzervatívnej krajine EÚ, kde manželstvá osôb rovnakého pohlavia nie sú legálne, to vyvolalo núdzu o väčšiu ochranu LGBT osôb,“ píše BBC. 

Pražský korešpondent BBC Rob Cameron uviedol aj to, že niektorí Slováci sú nahnevaní na pokrytectvo politikov. Hovorí, že „zatiaľ čo premiér držal na zhromaždení dúhovú vlajku, poslanec jeho strany v júni neúspešne bojoval za zakázanie dúhových vlajok na verejných budovách“. Pripomenul tak návrh Györgya Gyimesiho.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

Rakúsky denník Kronen Zeitung podobne ako BBC citoval slová prezidentky Zuzany Čaputovej. O jej príhovore písal denník ako o emotívnom, pričom spomenul, že prezidentka sa neubránila slzám. Na záver tiež dodáva, že dôvodom tohto činu mohla byť „internetová agitácia a hanlivé výroky politikov na adresu sexuálnych menšín na katolícky konzervatívnom Slovensku“.

Portál Vice News pre zmenu vo svojom článku o stredajšej tragédii cituje nášho premiéra Eduarga Hegera. „Je neprijateľné, aby sa niekto bál o svoj život pre spôsob života,“ uviedol vo štvrtok vo vyhlásení slovenský premiér Eduard Heger. „Žiadna forma extrémizmu nie je prípustná.“ To, že premiér nazval homosexualitu „spôsobom života“ ani že sa za tento výrok neskôr ospravedlnil, sa v článku nespomína.

Domov
Zdieľať
Diskusia