Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
redakcia
13. októbra 2022, 16:00
Čas čítania 0:46

Vyhlásenie Refresheru k vražde v Bratislave: Slušnosť a tolerancia musia prevládnuť

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Odsudzujeme násilie v každej forme.

Nenávisť zabíja. Dvoch ľudí v stredu 12. októbra 2022 zastrelili v Bratislave zrejme len preto, že boli súčasťou LGBT+ komunity. Komunity, ktorá je terčom výsmechu, ktorá stále nemá rovnaké práva ako väčšina a o ktorej sa s nenávisťou či nechuťou vyjadrujú dokonca aj politici.


Veríme, že ľudia všetkých národností, etník, pohlaví a vierovyznaní, aj ľudia s rôznou sexuálnou orientáciou a rodovou identitou sú si rovní. Zaslúžia si rešpekt a ich ľudské práva majú rovnú hodnotu ako práva väčšiny.


Je neprijateľné, aby ľudí zabíjali pre niečo, čo nemohli ovplyvniť. Pre niečo, čo ich nerobí lepšími ani horšími, čo nemení ich hodnotu a nedefinuje ich celú osobnosť. Sexuálna orientácia nie je otázkou voľby. Sexuálna orientácia a rodová identita nie sú spôsoby života, ktoré možno zmeniť. Členovia LGBT+ komunity nemajú prečo meniť to, kým sú. Láska je láska, a tvoja identita je tvoja identita.


Slušnosť a tolerancia musia prevládnuť aj v časoch, keď dezinformácie priamo ovplyvňujú nielen názory, ale aj činy. LGBT+ ľudia spoločnosť neohrozujú.

Ohrozujú ju vrahovia.


Vyjadrujeme úprimnú sústrasť všetkým pozostalým obetí. Refresher odsudzuje nenávistné prejavy, ktoré musí LGBT+ komunita znášať, a tiež prejavy násilia konkrétneho muža, ktoré tentokrát stáli dvoch mladých ľudí život.

Domov
Zdieľať
Diskusia