Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Viktor Kniš
13. októbra 2022, 12:52
Čas čítania 0:42

Premiér Heger: Vyzývam politikov, aby vážili každé slovo

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Predseda vlády Eduard Heger vyzýva najmä verejne známe osoby, aby si dávali pozor na slová.

Eduard Heger na tlačovej konferencii odsúdil útoky na LGBTI ľudí. „Je neakceptovateľné, že niekto zobral život len preto, že je súčasťou LGBTI komunity,“ vyhlásil premiér. 

Heger vyzval všetkých politikov a verejných činiteľov, aby si dávali pozor na slová, ktoré by mohli podnecovať nenávisť. Predseda vlády čítal zo slovenskej ústavy a pripomenul princípy slobody, rovnosti, rešpektu a dôstojnosti, na ktorých stojí demokracia. 

Tvrdí, že sa nechce vrátiť do komunizmu, kde občanov prenasledovali len preto, že boli v niečom iní. 

Predseda vlády Eduard Heger neodpovedal na otázku, čo doteraz jeho vláda spravila, aby bolo verejné prostredie v krajine k sexuálnym menšinám prívetivejšie. Nereagoval ani na otázky týkajúce sa Igora Matoviča. Ten opakovane tvrdil, že médiá by o ňom písali v pozitívnejšom svetle, ak by bol LGBTI orientovaný. 

Premiér povedal, že sa stretne s riaditeľom SIS. „Dnes ešte nemám odpoveď,“ povedal Heger na otázku, prečo Slovenská informačná služba nezachytila radikalizáciu útočníka, aj keď nenávistné príspevky zdieľal niekoľko týždňov. 

Naživo počas celého dňa sledujeme dianie v súvislosti so streľbou v Bratislave, pri ktorej zomreli dvaja mladí ľudia. Streľba sa odohrala pred LGBTI podnikom Tepláreň.

Domov
Zdieľať
Diskusia