Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Viktor Kniš
13. októbra 2022, 8:21
Čas čítania 0:46

Slafkovský vytvoril nový slovenský rekord v NHL. V prvom zápase nebodoval

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Juraj Slafkovský si v prvom zápase NHL za Montreal pripísal jednu strelu na bránu. Nastúpil v tretej formácii.

Montreal Canadiens zvíťazil vo svojom prvom tohtosezónnom zápase proti Torontu Maple Leafs tesne 4 : 3. Do stretnutia nastúpila aj jednotka draftu Juraj Slafkovský. Slovák si síce nepripísal bodový zisk, odohral však viac ako 10 minút a nastúpil v tretej formácii Montrealu. Jurajovi do štatistík započítali jeden neúspešný strelecký pokus na bránu. 

Krátko pred zápasom Slafkovský vyhlásil, že odohrať prvý zápas práve proti Torontu je pre neho snom. 

Zároveň do štatistík zaknihoval nový slovenský rekord. Vo veku 18 rokov, 6 mesiacov a 12 dní sa stal najmladším slovenským odchovancom, ktorý nastúpil v NHL. Doteraz držal prvenstvo Marián Gáborík, ktorý v najprestížnejšej hokejovej lige sveta nastúpil, keď mal 18 rokov a 8 mesiacov. Celkové prvenstvo drží naďalej Stan Mikita, ktorý bol v svojom prvom zápase v NHL o päť dní mladší ako Slafkovský. Mikita však nie je hokejista vychovaný v našich zemepisných šírkach. 

Montrealu sa v príprave veľmi nedarilo, prehral všetky zápasy. 

Juraj Slafkovský mal v predsezónnej príprave problémy so stabilitou, napriek tomu si vybojoval miesto v prvom tíme. Kanadský novinár Nicolas Cloutier si myslí, že dôvodom častých pádov môže byť fakt, že Slafkovský v lete nabral päť kilogramov hmotnosti a ešte si na svoje nové parametre nezvykol.

Slafkovský
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia