Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Eduard Starkbauer
5. októbra 2022, 8:29
Čas čítania 1:05

USA a Južná Kórea odpovedali na manévre Severnej Kórey, odpálili 4 taktické strely zem – zem

Kategória:
News
Uložiť Uložené
USA a Južná Kórea odpovedali na manévre Severnej Kórey, odpálili 4 taktické strely zem – zem
Zdroj: TASR/Jonhap

Jedna z rakiet v dôsledku nehody vybuchla ešte v areáli vojenskej základne.

Južná Kórea a Spojené štáty odpálili balistické strely v reakcii na utorňajší test severokórejskej rakety, ktorá preletela nad Japonskom. Armády Južnej Kórey a USA v rámci spoločných cvičení odpálili nad Japonské more, nachádzajúce sa pri východnom pobreží Kórejského polostrova, po dve strely zem – zem typu ATACMS, ktoré mali presne zasiahnuť stanovené cvičné ciele.

 
Podľa generálneho štábu juhokórejskej armády tým dokázali, že obe krajiny sú spoločne pripravené čeliť ďalším provokáciám zo strany Pchjongjangu. Juhokórejské a americké stíhačky v reakcii na najnovší severokórejský raketový test ešte predtým uskutočnili aj spoločné cvičné bombardovanie v oblasti Žltého mora.


V súvislosti s odpálením balistickej strely stredného doletu Severnou Kóreou bol v utorok v Japonsku aktivovaný systém varovania pred vzdušnými útokmi. Išlo o prvý takýto prelet severokórejskej rakety nad japonským územím po piatich rokoch.

 
V rámci spoločných americko-juhokórejských manévrov prišlo aj k incidentu, keď juhokórejská balistická raketa krátkeho doletu v dôsledku technickej poruchy dopadla a vybuchla ešte v areáli vojenskej základne pri meste Kangnung. Incident sa zaobišiel bez zranení. Vyvolal však paniku medzi miestnymi obyvateľmi, ktorí sa obávali, že explóziu a následný požiar spôsobil útok zo strany Severnej Kórey.

Domov
Zdieľať
Diskusia