Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
4. októbra 2022, 21:21
Čas čítania 0:38

Elon Musk navrhol, že kúpi Twitter za pôvodnú cenu 44 miliárd dolárov

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Elon Musk navrhol, že kúpi Twitter za pôvodnú cenu 44 miliárd dolárov
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij

Súdne konanie šéfa Tesly a Twitteru sa malo začať o dva týždne.

Elon Musk je pripravený kúpiť sociálnu sieť Twitter za pôvodnú cenu, ktorú ponúkol mesiace predtým, ako odstúpil od dohody – teda 54,20 dolára za akciu, čo vychádza celkovo na 44 miliárd dolárov. Píše o tom BBC.

V júli Musk dohodu pozastavil s tým, že ešte čaká na dáta, ktoré by potvrdili výpočet falošných účtov na sociálnej sieti. Chcel si overiť, že tvoria naozaj menej než 5 % celkového počtu účtov. 

Spoločnosť Twitter preto miliardára zažalovala. Podmienky ho zaväzovali zaplatiť jednu miliardu dolárov, ak transakciu nedokončí. Súdne konanie sa malo začať 17. októbra.

Podľa zistení agentúry Bloomberg teraz šéf Tesly navrhol v liste zaslanom spoločnosti Twitter, že platformu napokon kúpi. „Ak je táto nahlásená ponuka dôveryhodná, je to obrovská výhra pre akcionárov Twitteru a jeho právnikov,“ konštatuje BBC.

Zamestnanci Twitteru sa viackrát vyjadrili, že sa obávajú dňa, keď miliardár prevezme spoločnosť. V minulosti povedal, že v prípade úspešného zavŕšenia dohody o kúpe Twitteru obnoví zablokovaný účet bývalého prezidenta Donalda Trumpa a zavedie prísnejšie regulačné obmedzenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia