Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
3. októbra 2022, 12:02
Čas čítania 0:59

Ožratý debil, zúri Matovič na vodiča, ktorý usmrtil 4 ľudí v Bratislave. Ešte dnes plánuje návrh s extrémnymi trestami

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Predseda najsilnejšej koaličnej strany Igor Matovič reagoval na tragickú udalosť svojsky.

Na tragédiu v Bratislave už zareagoval aj minister financií a predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič. Už dnes chce na koaličnej rade predniesť návrh, ktorý by výrazne sprísňoval tresty za alkohol za volantom. 

Matovič navrhne rade, aby auto, v ktorom pristihnú vodiča s jedným a viac promile alkoholu, prepadlo v prospech štátu. Rovnako sa má postupovať aj v prípade, ak bude auto požičané. „Zadržané autá pôjdu následne do verejnej dražby a z výťažku sa bude financovať odškodnenie obetí a ich príbuzných,“ načrtol šéf vládneho hnutia. Návrh sa má týkať vodičov, ktorým namerajú viac ako 1 promile alkoholu. 

Šéf OĽaNO nazval vodiča, ktorý vrazil do ľudí na zastávke Zochová, „ožratý debil“. V emotívnom statuse napísal, že návrh na zvýšenie trestov už prediskutoval aj s ministrom vnútra Romanom Mikulcom. 

Ten rovnako avizuje v súvislosti s nedeľnou tragickou nehodou na zastávke MHD v centre Bratislavy návrh na nekompromisné tresty za jazdu pod vplyvom alkoholu. 


„Zvolám pracovnú skupinu a následne predložím koaličným partnerom návrh, aby boli nekompromisné tresty pre jazdu pod vplyvom alkoholu. Nevinné ľudské životy pre opitých za volantom nesmú vyhasínať,“ skonštatoval Mikulec na sociálnej sieti.

Refresher sa rozprával so svedkom tragickej udalosti Tomášom. Opísal, ako ho auto šťastím nezasiahlo a ako volal na 112.



Mohlo by ťa zaujímať:
– Vodič Dušan Dědeček po vytriezvení prosil policajtov, aby ho zabili, ináč sa vraj zabije sám
Polícia: Opitému vodičovi, ktorý spôsobil smrť piatich ľudí na Zochovej, hrozí doživotie
– VIDEO: Pár hodín po tragickej nehode na Zochovej zrámoval iný vodič zastávku v Hrkovciach. Zaspal za volantom
Domov
Zdieľať
Diskusia