Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
3. októbra 2022, 13:54
Čas čítania 1:15

Emily Ratajkowski kritizuje film Blonde o Marilyn Monroe, podľa modelky fetišizuje ženské utrpenie

Kategória:
Filmy a Seriály
Uložiť Uložené

Režisér Andrew Dominik sa dočkal a po desiatich rokoch sa môže tešiť z filmu o Marilyn Monroe. Nie každý sa však z filmu raduje.

Príbeh filmu Blonde o Marilyn Monroe je poriadne krutý, no divákom poskytuje aj pohľad do ubolenej duše nežnej ženy, ktorá je ideálom krásy. Príbeh nie je vhodný pre maloletých divákov ani pre tých, ktorí majú slabšiu povahu, píše Diva

Ana de Armas, ktorá vo filme stvárnila Marilyn, sa na rolu pripravovala 9 mesiacov. Film je plný nahých, odvážnych a krutých scén, s ktorými sa musela herečka popasovať a priznala, že urobila množstvo vecí, ktorých sa doposiaľ stránila. Uviedla tiež, že keby nešlo o Marilyn Monroe a Andrewa Dominika, asi by nič z toho neurobila.

Ak si ešte film nevidel a chystáš sa naň, dopredu sa priprav, že je plný násilia a krutosti. Marilyn nemala detstvo a chýbala jej otcovská láska. Celý život ju hľadala u svojich partnerov, ktorých často oslovovala „ocko“. Zároveň žila s matkou, ktorá bola psychicky chorá a pila alkohol. Tá sa ju v prvých minútach filmu pokúsila ako malé dieťa utopiť. 

Príbeh nesie v sebe smútok, ktorý sa ukrýva hlboko v Marilyn. Túžila po tom, aby bola ľúbená, no muži ju namiesto toho zneužívali a videli v nej iba sexuálny objekt. Nikto nevnímal jej osobnosť, len pekný zovňajšok. V závere žena trpí natoľko, že podľahla alkoholu a tabletkám. Nenašla lásku, šťastie ani pochopenie, a tak tragicky zomiera. 

25. septembra 2022, 15:33 Čas čítania 0:40 Nahá Emily Ratajkowski sa fotila s malým synom vo vani. Toto nie je normálne, odkazujú jej kritici na Instagrame Nahá Emily Ratajkowski sa fotila s malým synom vo vani. Toto nie je normálne, odkazujú jej kritici na Instagrame

Čo na to Emily Ratajkowski? 

Podľa The Independent známa americká modelka a herečka obvinila nový film Netflixu z toho, že podľa nej prezentuje radosť zo ženskej bolesti a utrpenia. 

Film Blonde bol však od samého začiatku kritizovaný divákmi a recenzentmi, podľa nich ide o výrazne presexualizované prerozprávanie príbehu. Spolok plánovaného rodičovstva takisto kritizoval film ako „protipotratovú propagandu“. 

31-ročná Emily vyjadrila svoj hnev a pobúrenosť na sociálnej sieti. Na Tiktoku reagovala na film so slovami: „Neprekvapuje ma, že je to ďalší film fetišizujúci ženskú bolesť, dokonca aj pri smrti.“

@emrata

So done with the fetishization of female pain and suffering. Bitch Era 2022

♬ original sound - Emrata

Domov
Zdieľať
Diskusia