Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
28. septembra 2022, 17:03
Čas čítania 1:17

Na Slovensku je 100-tisíc žien, ktoré by boli lepšou prezidentkou, vyhlásil Matovič

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Minister financií Igor Matovič prezidentke Zuzane Čaputovej vyčítal aj správanie počas pandémie.

Igor Matovič v rámci svojho odvolávania v parlamente kritizoval stranu Sloboda a solidarita, novinárov aj prezidentku Zuzanu Čaputovú

„Na Slovensku je 100-tisíc žien vhodnejších na pozíciu prezidenta, ako je Zuzana Čaputová. Tie ženy nebudú kandidovať, lebo nemajú záujem médií a narodili sa ako obyčajné ženy,“ povedal. Hlave štátu napríklad vyčítal, že je liberálne zakotvená.

Paradoxne pred rokmi v čase jej kandidatúry na post hlavy štátu hovoril, že mu hodnotová orientácia Zuzany Čaputovej neprekáža. 

Na jeho protirečenie upozornil novinár Denníka N Dušan Mikušovič. 

„S adopciami detí homosexuálmi, ktoré hlása strana Progresívne Slovensko a vyjadruje k nim sympatie aj Zuzana Čaputová, hlboko nesúhlasím, ale bez najmenších problémov a výčitiek svedomia ju budem voliť. Budem totiž posudzovať všetky skutky kandidátov a nie jeden osobný názor. Prezident zákony nenavrhuje ani neprijíma. Môže mať svoj názor, ale zákony prijíma parlament. Preto sa nemusím báť voliť dobrú ženu za prezidentku len preto, že má jeden názor iný ako ja sám,“ hovoril Matovič v marci 2019. 

30. septembra 2023, 7:00 Čas čítania 25:30 VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov

Matovič dnes v pléne vyčítal hlave štátu, ako s ním vraj nechcela v čase pandémie spolupracovať. „V čase, keď nám zomieralo 60 – 70 ľudí denne na covid-19, odmietla prijať predsedu vlády na to, aby sme spoločne vyzvali ľudí, aby sme sa správali zodpovedne,“ spomenul si. 

Čaputová Matovič
Zdroj: TASR

Odvolávanie ministra financií Igora Matoviča sa začalo v parlamente v utorok popoludní. Všetky rokovania parlamentu vysielajú aj naživo, preto si rozpravu môžu pozrieť všetci obyvatelia Slovenska na Youtube, prípadne na oficiálnej stránke NR SR alebo na verejnoprávnej RTVS. 

Za odvolanie Igora Matoviča je zatiaľ takmer istých 73 hlasov v prípade, že budú podľa predchádzajúcich vyjadrení hlasovať Smer-SD, Hlas-SD, SaS, ĽSNS, Republika a dvaja nezaradení poslanci Tomáš Valášek a Miroslav Kollár.

Odvolávanie Igora Matoviča iniciovala strana Sloboda a solidarita. 

Tridsať podpisov pod výzvu na odchod predsedu hnutia OĽaNO vyzbierali poslanci strany Sloboda a solidarita, ku ktorým sa pridali odídenci z koalície Tomáš Valášek a Miroslav Kollár. Zvyšok doplnili z klubu opozičného Hlasu-SD. 

Opozícia potrebuje na odvolanie ministra financií 76 hlasov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia