Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
26. septembra 2022, 15:59
Čas čítania 0:41

O status usporiadateľa hokejových MS 2027 sa uchádza Nemecko, Nórsko a Kazachstan. Pre ázijskú krajinu by šlo o svetovú premiéru

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
O status usporiadateľa hokejových MS 2027 sa uchádza Nemecko, Nórsko a Kazachstan. Pre ázijskú krajinu by šlo o svetovú premiéru
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

O organizátorovi rozhodnú na Kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie v Tampere počas najbližších MS.

O status usporiadateľa mužských majstrovstiev sveta 2027 sa uchádzajú Nemecko, Nórsko a Kazachstan, píše Insidethegames.

V Nórsku boli MS naposledy v roku 1999. Vtedy si hokejisti zahrali v mestách Oslo, Hamar a Lillehammer. V Nemecku sa odohrali v roku 2017 v meste Kolín nad Rýnom.

Hoci sa Kazachstan o tento status uchádzal už viackrát, nikdy neuspel. V prípade, že by to krajine vyšlo, šlo by o premiéru.

Anketa:
Vieš si predstaviť MS 2027 v Kazachstane?
Áno, zmena je život.
Nie.
Áno, zmena je život.
80 %
Nie.
20 %

Kazachstan ponúka dve arény – v Astane s kapacitou 11 400 miest a v Alma-Ate, kde sa zmestí 12 500 návštevníkov. Nóri by turnaj usporiadali v Osle s kapacitou 14-tisíc miest a v Trondheime s 8-tisícovou kapacitou. Jediní Nemci zatiaľ neodprezentovali konkrétne miesto.

O organizátorovi rozhodnú na Kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie v Tampere počas najbližších MS. Rozhodnutiu bude predchádzať posúdenie žiadostí, ako aj samotná návšteva uvedených miest.

V roku 2023 bude MS hostiť fínske mesto Tampere a lotyšská Riga. Turnaj v roku 2024 pripadne českej Prahe a Ostrave a v 2025 budú MS vo švédskom Štokholme a dánskom Herningu. Rok 2026 bude patriť Švajčiarsku, konkrétne mestám Zürich a Fribourg.

Domov
Zdieľať
Diskusia