Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
5. decembra 2022, 16:13
Čas čítania 0:44

Cristiano Ronaldo súhlasil s rekordnou zmluvou. V januári prestúpi do klubu z exotiky, ktorý mu vyplatí skoro pol miliardy dolárov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Portugalský kapitán skončil v Manchestri United pre nezhody s trénerom aj majiteľmi.

Cristiano Ronaldo sa dohodol so saudskoarabským tímom Al-Nassr. Posilní ho už od januára 2023 a podľa Eurosportu si za každú z dvoch sezón v jeho farbách prilepší o rovných 200 miliónov eur. Súčasťou zmluvy bude okrem športovej stránky aj reklamné partnerstvo a CR7 sa vďaka nej stane vôbec najlepšie plateným futbalistom sveta.

37-ročný Portugalec skončil spoluprácu so svojím doterajším zamestnávateľom Manchestrom United na základe obojstrannej dohody po kontroverznom rozhovore s Piersom Morganom na TalkTV, v ktorom kritizoval amerických majiteľov klubu aj jeho manažéra Erika ten Haga.

Prvé náznaky o pôsobení hráča v Saudskej Arábii sa objavili ešte na konci novembra. Podľa pozorovateľov však ešte donedávna prichádzal do úvahy aj hráčov návrat do domovského klubu Sporting Lisabon. 

Al-Nassr je jeden z najúspešnejších arabských klubov, ktorý má na konte výhru 9 ligových titulov.

Cristiano Ronaldo sa na práve prebiehajúcich majstrovstvách stal vôbec prvým hráčom, ktorý skóroval na piatich rôznych majstrovstvách sveta. Portugalsko sa pod jeho kapitánskym vedením aj napriek prekvapivej porážke s Južnou Kóreou dostalo do osemfinále, v ktorom sa predstaví proti Švajčiarsku.

Domov
Zdieľať
Diskusia