Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
22. septembra 2022, 16:17
Čas čítania 0:43

Podľa utajeného bodu v Putinovom nariadení môžu povolať až milión záložníkov, nie iba 300-tisíc

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Tvrdí to zdroj blízky prezidentskej kancelárii.

Ruský denník Novaja Gazeta tvrdí, že v Putinovom nariadení o čiastočnej mobilizácii je utajený bod. Podľa neho môžu povolať až milión ľudí do vojenskej služby. Ruský minister obrany Sergej Šojgu pritom v stredu večer oznámil, že povolávací rozkaz dostane len okolo tristotisíc ľudí.

21. septembra 2022, 8:26 Čas čítania 0:59 Putin ohlásil „čiastočnú mobilizáciu“. Rusi od včera vyhľadávajú, ako utiecť z krajiny a vyhnúť sa vojenskému výcviku Putin ohlásil „čiastočnú mobilizáciu“. Rusi od včera vyhľadávajú, ako utiecť z krajiny a vyhnúť sa vojenskému výcviku

Počet neurčený

Dokument, ktorý napokon uverejnili, neudáva presný počet ľudí, ktorých do služby povolať môžu. Otázny bod číslo 7, v ktorom je počet uvedený, je označený „len na interné účely“, teda jeho obsah je neverejný. Ruskému denníku zdroj z prezidentskej kancelárie povedal, že číslo viackrát upravovali a napokon tam nechali milión.

Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil tvrdenia o utajenej klauzule za klamstvo. Novinárom zopakoval to, čo povedal aj minister obrany: že v utajenom bode sa spomína povolací rozkaz pre maximálne tristotisíc ľudí.

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil čiastočnú vojenskú mobilizáciu v celej krajine. Povolávať budú záložníkov, a to najmä tých, ktorí už majú nejaké skúsenosti s vojenskou službou. Mnohí Rusi sa z krajiny snažia utiecť, aby narukovať nemuseli.

21. septembra 2022, 12:18 Čas čítania 3:54 Neblafujem, vyhrážal sa dnes Putin. Vysvetľujeme najdôležitejšie výroky ruského prezidenta z príhovoru Neblafujem, vyhrážal sa dnes Putin. Vysvetľujeme najdôležitejšie výroky ruského prezidenta z príhovoru
Domov
Zdieľať
Diskusia