Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
21. septembra 2022, 13:12
Čas čítania 0:52

Rusi vykúpili všetky letenky do Turecka, z krajiny sa už nedá odletieť. Stalo sa tak krátko po Putinovom prejave

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Rusi chcú odletieť do Turecka alebo Arménska.

Krátko po príhovore Vladimira Putina a vyhlásení čiastočnej mobilizácie v Rusku výrazne stúpol záujem o letenky do zahraničia. Najviac chceli Rusi cestovať do tureckého Istanbulu, gruzínskeho Tbilisi či arménskeho Jerevanu. Vo väčšine západných krajín majú od začiatku invázie na Ukrajine zakázané pristávať lietadlá z Ruska.

Ceny leteniek najprv extrémne stúpali, niektoré jednosmerné lety sa vypredávali aj napriek cenám od 8- do 15-tisíc eur. Drvivá väčšina letov z Ruska je momentálne vypredaná. Informujú o tom ruské médiá aj Christo Grozev z portálu Bellingcat. 

21. septembra 2022, 12:18 Čas čítania 3:54 Neblafujem, vyhrážal sa dnes Putin. Vysvetľujeme najdôležitejšie výroky ruského prezidenta z príhovoru Neblafujem, vyhrážal sa dnes Putin. Vysvetľujeme najdôležitejšie výroky ruského prezidenta z príhovoru

Ruský prezident vyhlásil čiastočnú vojenskú mobilizáciu v celej krajine s platnosťou od dnešného dňa. „Brannej povinnosti budú podliehať len občania, ktorí sú momentálne v zálohe, a predovšetkým tí, ktorí slúžili v ozbrojených silách a majú určitú vojenskú špecializáciu a relevantné skúsenosti,“ vysvetlil Putin v príhovore. 

V Rusku bude nateraz mobilizovaných približne 300-tisíc záložníkov, povedal dnes minister obrany Sergej Šojgu. 

Historik a politológ Juraj Marušiak zo Slovenskej akadémie vied tvrdí, že prejav Vladimira Putina je dôkazom, ako je Kremeľ zaskočený z intenzívnej protiofenzívy Ukrajiny. „Je evidentné, že Vladimir Putin ukrajinskú protiofenzívu nečakal a v reakcii na ňu zintenzívni boje,“ hovorí odborník, ktorý sa na Rusko zameriava vo svojich štúdiách. 

Domov
Zdieľať
Diskusia