Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Glidy.
26. septembra 2022 o 11:45
Čas čítania 2:09
Sponzorovaný obsah

Nostalgické retro chladničky, ktoré sú high-tech

ZAUJÍMAVOSTI DOMÁCNOSŤ
Uložiť Uložené

Tieto pristanú každej kuchyni.

Retro chladničky očarili svojím dizajnom niekoľko domácich gazdiniek. Niet sa čomu čudovať, že ich popularita nemá hraníc. Oblé tvary, mohutné rukoväte a výrazné farby vyzerajú neodolateľne.

Nezáleží na tom, či máte byt zariadený v štýle retro, alebo máte radi minimalizmus či urban style, retro chladnička dokáže skvele fungovať pri rôznych štýloch. Jeden výrazný retro prvok dodá vašej kuchyni ten správny akcent.

Aké typy retro chladničiek existujú?

Kombinované retro chladničky

Ide o najbežnejší a veľmi obľúbený typ chladničiek, ktoré majú oddelenú chladničku od mraziaceho priestoru, takže pri otváraní dvierok chladničky neuniká chlad z mrazničky – teda sú energeticky úspornejšie v porovnaní s jednodverovými chladničkami. Existujú kombinované chladničky s mrazničkou umiestnenou nad alebo pod chladničkou. Záleží na vás, ktorý model si vyberiete. Pohodlnejšie a šetrnejšie k chrbtici je však mať mrazničku pod chladničkou.

chladnička
Zdroj: Glidy

Monoklimatické retro chladničky

Názvom monoklimatické chladničky sa označujú chladničky, ktoré sú samostatné bez mrazničky. Hodia sa najmä do malých domácností, keďže v nich nemožno skladovať zásoby v mrazničke. Vďaka menšej kapacite a chýbajúcej mraziacej časti môžu byť monoklimatické chladničky energeticky úspornejšie.

Americké chladničky

Tieto chladničky majú obvykle dvoje až štyri dvere a ponúkajú viac úložného priestoru ako iné typy retro chladničiek. Sú tiež vybavené praktickými funkciami, ako sú výrobníky ľadu a automaty na nápoje, niekoľko chladiacich zón, množstvo poličiek americkej retro chladničky môžu byť skvelým riešením pre veľké rodiny. Tieto modely patria k drahším retro chladničkám, ktoré však na druhej strane dokážu splniť aj náročné požiadavky spotrebiteľov.

Funkcie navyše

V súčasnosti je na trhu veľa rôznych typov chladničiek, z ktorých každá má svoj vlastný jedinečný súbor funkcií. Pri kúpe chladničky je dôležité zvážiť, ktoré vlastnosti sú pre vás najdôležitejšie. Ak sa napríklad často zabávate, možno budete chcieť chladničku s množstvom úložného priestoru alebo vstavaným stojanom na víno. Ak máte veľkú rodinu, možno by ste uprednostnili model s viacerými dverami alebo výrobníkom ľadu. A ak máte obavy z energetickej účinnosti, možno sa vám najviac hodí model s hodnotením Energy Star. Bez ohľadu na to, aké sú vaše preferencie, určite sa nájde chladnička, ktorá splní vaše potreby.

Pri výbere tej správnej retro chladničky zvážte nasledujúce otázky

  • Akú energetickú triedu by mala spĺňať vaša chladnička?

Energeticky najúspornejšie triedy chladničiek sú označené štítkom A, B, C, D, najmenej úsporné triedy chladničiek spadajú do triedy E a F. Keďže chladnička patrí k najdôležitejším spotrebičom každej domácnosti, nemali by ste jej výber podceniť.

  • Aká je prípustná hlučnosť chladničky?

Ideálna hladina hlučnosti chladničky by mala byť 40 dB. V závislosti od umiestnenia chladničky a veľkosti bytu si však môžete zvoliť model aj s vyššou hlučnosťou.

chladnička
Zdroj: Glidy
  • Akú veľkosť chladničky potrebujete?

Retro chladničky sa dodávajú v rôznych veľkostiach a objemoch. Môžete si zaobstarať malý model, ktorý je vysoký len okolo 50 cm a má kapacitu okolo 120 litrov, pričom mraziaci priestor má objem len niečo cez 10 litrov. Ak máte veľkú rodinu alebo sa často bavíte, budete potrebovať retro chladničku, ktorá zvládne všetky vaše potreby na skladovanie potravín, bude pre vás vhodnejší model s objemom 400 litrov alebo viac.

  • Aký mraziaci výkon potrebujete?

Mraziaci výkon udáva, koľko potravín dokáže mraznička zmraziť za 24 hodín. Môže to byť menej ako 5 kg, ale viac ako 15 kg. Pokiaľ ste zvyknutí používať mraziacu časť chladničky často, vyberte si chladničku, ktorá má čo najvyšší výkon. Na štandardné mrazenie stačí aj nižší výkon.

chladnička
Zdroj: Glidy
Domov
Zdieľať
Diskusia