Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2022, 12:40
Čas čítania 1:31
Denisa Šútorová

Po niekoľkotýždňovom boji na sociálnych sieťach Kanye West ukončil spoluprácu so značkou GAP. Oznámili to jeho právnici

MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

GAP porušil dohodu, v ktorej stálo, že do 31. júla 2023 mali otvoriť päť maloobchodných predajní určených na predávanie produktov Yeezy Gap. Doteraz sa West nedočkal ani jednej.

Po niekoľkotýždňovom boji na sociálnych sieťach Kanye West oficiálne oznámil značke GAP, že s ňou ukončuje spoluprácu. Partnerstvo medzi raperovou značkou Yeezy a GAPOM bolo podpísané v roku 2020 a malo pokračovať dlhé desaťročie, v posledných týždňoch sa však ukázalo ako veľmi búrlivé. 

Kanye West nešetril sťažnosťami. Nielenže obvinil značku GAP z toho, že ho vynechávala z kreatívneho procesu, viedla stretnutia a robila dôležité rozhodnutia bez neho, ale aj z kopírovania produktov, ktoré vznikli v spolupráci Yeezy a Balenciaga. Ako uvádza portál Rolling Stone, poslednou kvapkou bolo to, že GAP porušil dohodu, v ktorej stálo, že do 31. júla 2023 mal otvoriť päť maloobchodných predajní určených na predávanie produktov Yeezy Gap. Doteraz sa však West nedočkal ani jednej. Okrem toho ho naštvalo, že GAP mu nedovolil stanoviť ani ceny oblečenia, ktoré sú oveľa vyššie, ako očakával.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Yeezy Gap News (@yeezygapdaily)

Podľa informácií The Wall Street Journal sa raper tentokrát rozhodol nezostať len pri vyhrážkach a oficiality o ukončení spolupráce už majú v rukách jeho právnici, ktorí minulý štvrtok poslali GAPU jasné oznámenie. 


Niekoľko hodín po zverejnení správy sa Kanye West objavil na CNBC, kde objasnil svoje rozhodnutie a frustráciu z toho, ako sa k nemu manažment GAPU správal. Raperove slová zneli veľmi rozvážne a na úvod spomenul, že spolupráca s americkou značkou bola vždy jeho snom, takisto ako predávať oblečenie za dostupné ceny „navrhnuté na rovnakej úrovni, ako to robia najznámejšie módne domy na svete,“ hovorí raper, ako uvádza Rolling Stone.

Odporúčané
Chiara Ferragni: jedna z najvplyvnejších influenceriek na svete prichádza o reputáciu. Koľko si pýta za jeden príspevok? Chiara Ferragni: jedna z najvplyvnejších influenceriek na svete prichádza o reputáciu. Koľko si pýta za jeden príspevok? 14. apríla 2024, 9:30

Napriek tomu, že v spolupráci Yeezy a Gap už nevzniknú žiadne ďalšie produkty, spoločnosť GAP bude mať stále práva na tie už existujúce, a to ešte pred tým, ako zanikne meno Yeezy Gap. Toto však nemá vplyv na Yeezyho tovar vyrobený v spolupráci so spoločnosťou Balenciaga, ktorý sa tiež predáva cez GAP.

Právnici Kanyeho Westa oficiálne oznámili ukončenie raperovej spolupráce so značkou GAP.
Právnici Kanyeho Westa oficiálne oznámili ukončenie raperovej spolupráce so značkou GAP. Zdroj: Youtube/Tisa Tells

Začiatkom tohto mesiaca povedal Kanye West, že sa chystá otvoriť obchody Yeezy po celom svete a začínať má práve v Atlante. Otázne je, ako bude pokračovať podobná kauza so značkou Adidas, ktorú West takisto obvinil z kopírovania jeho produktov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia