Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
13. septembra 2022, 14:46
Čas čítania 0:39

Žilinka zúri na Lipšica: Nie je pravda, že som sa vás nikdy nezastal

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Žilinka vyťahuje screenshoty o tom, ako sa raz špeciálnej prokuratúry zastal.

Generálneho prokurátora Maroša Žilinku znepokojil rozhovor špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica pre Pravdu. Šéf ÚŠP v ňom povedal, že nemá pocit, že by sa generálny prokurátor zastával svojich prokurátorov na špeciálnej prokuratúre, pokiaľ ide o známe útoky politikov a ďalších vplyvných osôb v súvislosti s exponovanými kauzami. „Nás sa vedenie Generálnej prokuratúry SR nezastalo nikdy. Ani vo vzťahu k týmto naozaj už bezprecedentným útokom. Beriem to na vedomie,“ povedal Lipšic.

Žilinka však nesúhlasí, pretože sa podľa svojich slov raz Úradu špeciálnej prokuratúry zastal. V statuse na Facebooku zverejnil aj dva screenshoty z apríla 2021, keď napísal príspevok, súčasťou ktorého bolo aj konštatovanie: „Vyvodzovanie zodpovednosti prokurátorov za porušenie povinností a uplatňovanie práva dovnútra prokuratúry považujem za nevyhnutný predpoklad budovania prokuratúry ako dôveryhodného orgánu. Dôrazne však odmietam verejné prejavy zastrašovania a vyhrážania sa prokurátorom pre ich prácu.“

Na základe toho Žilinka usúdil, že Lipšic v rozhovore nehovorí pravdu. 

Špeciálny prokurátor podľa generálneho prokurátora potrebuje pre svoj život vyvolávanie sústavného konfliktu. „Považujem to však za neprijateľné a nehodné postavenia prokurátora,“ dodal. 

Domov
Zdieľať
Diskusia