Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
11. septembra 2022, 18:30
Čas čítania 3:37

Slovenský týždeň v športe: Hokejisti z KHL sú doma vítaní, spadnuté lietadlo s olympionikom Židekom a bronzová Danka Barteková

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Slovenský týždeň v športe: Hokejisti z KHL sú doma vítaní, spadnuté lietadlo s olympionikom Židekom a bronzová Danka Barteková
Zdroj: Gettyimages, TASR
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Pád lietadla so Židekom, medailové úspechy či dosah inflácie na šport. Tieto, ale aj ďalšie správy si prečítaš v tomto článku.

V Refresheri ti pravidelne prinášame tie najdôležitejšie udalosti zo sveta športu. Ak chceš podobnú tvorbu podporiť, pridaj sa do klubu REFRESHER+. Získaš tak neobmedzený prístup k prémiovému obsahu, ale aj množstvo ďalších benefitov.

Slovenskí hokejisti v Rusku sú doma vítaní

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na svojom dnešnom zasadnutí rozhodol, že slovenskí hokejisti hrajúci v ruskej KHL budú aj naďalej pozývaní do reprezentácie.

„Sme toho názoru, že hráči, ktorí aktuálne hrajú v Rusku, neporušujú ako medzinárodné dohody, tak naše zákony,“ napísal zväz v stanovisku.

„Budeme sa teda opierať o Olympijskú chartu, podľa ktorej má byť šport nástrojom spájania. Útoky a nevraživosť voči športovcom sú neakceptovateľné rovnako, ako je neprijateľný akýkoľvek vojnový konflikt. Z tohto dôvodu budeme aj naďalej vyberať hráčov do reprezentácie podľa ich aktuálnej formy a nie ligy, v ktorej pôsobia," uvádza SZĽH.

K celej situácii sa negatívne vyjadrili aj hlavní sponzori Slovenskej hokejovej reprezentácie ako Orange, Kaufland či automobilka Škoda. Tí chcú so zväzom rokovať, aby svoje rozhodnutie prehodnotili.

Refresher k téme oslovil štátneho tajomníka pre šport Ivana Husára, ale aj slovenských hokejistov pôsobiacich v Rusku. Článok si môžeš prečítať tu.

Slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Getty Images

Spadnuté lietadlo s olympionikom Židekom

Slovenský olympijský medailista Radoslav Židek pilotoval malé lietadlo, ktoré sa zrútilo v utorok podvečer pri Bytči. Židek v lietadle podľa portálu Tvnoviny sedel so svojím bratom, no stroj spadol na stajňu v obci Petrovice. Obaja muži nehodu prežili – zatiaľ čo brat olympionika sa z vraku lietadla dostal sám len s ľahšími zraneniami, Radoslav Židek zostal v stroji zakliesnený.

20. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 5:06 Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo

„Muž utrpel popáleniny tváre, horných a dolných končatín a popáleniny pokrývajú 30 percent povrchu jeho tela,“ povedala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková. Podľa posledných informácií športovca neskôr previezli na kliniku popálenín, kde ho uviedli do umelého spánku. Jeho stav má byť aj napriek tomu stabilizovaný. Príčina pádu lietadla je v súčasnosti predmetom vyšetrovania.

Fotografia malého lietadla, v ktorom sedel olympijský medailista Radoslav Židek spolu s bratom, ktoré spadlo na stodolu v obci Petrovice v okrese Bytča. Radoslav Židek údajne utrpel popáleniny na 30 percentách tela a momentálne je v kóme. (6. september 2022)
Fotografia malého lietadla, v ktorom sedel olympijský medailista Radoslav Židek spolu s bratom, ktoré spadlo na stodolu v obci Petrovice v okrese Bytča. Radoslav Židek údajne utrpel popáleniny na 30 percentách tela a momentálne je v kóme. (6. september 2022) Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Hokejové legendy v Bratislave

Po dvoch rokoch pauzy kvôli koronavírusu si v Bratislave zmerali sily slovenské a české hokejové ikony. Zápas niesol názov „Legendy sú späť“ a vzbudil veľký záujem, bratislavská aréna Ondreja Nepelu bola vypredaná. Časť vyzbieraných peňazí putovala deťom s hendikepom.

Na ľade sa predstavili mená ako Gáborík, Višňovský, bratia Hossovci, Tomáš Tatar a Pálffy. Z českej strany to bol Jaromír Jágr, Patrik Eliáš či Reichel. Tím Višňovský napokon prehral s tímom Jágr 4 : 5.

„Sme radi, že sme konečne mohli pre fanúšikov túto akciu zorganizovať. Na ľade sa naozaj stretlo množstvo vynikajúcich bývalých či súčasných hráčov od nás, ale aj z českej strany. Dúfam, že diváci si tento duel užili a pobavili sme ich krásnymi akciami či gólmi,“ povedal pre Nový Čas kapitán slovenského výberu a hlavný organizátor Ľubomír Višňovský.

Legendy su spät
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Bronzová Danka Barteková

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková si z majstrovstiev Európy v skeete odniesla bronzovú medailu, píše olympijský výbor na webe. Vo finále trafila 27 z 30 terčov. Iba tesne jej ušla účasť v boji o zlato. To nakoniec získala Britka Amber Hillová. Druhá skončila Nemka Nadine Messerschmidtová

Majstrovstiev Európy sa zúčastnili aj ďalšie Slovenky – Lucia Kopčanová a Vanessa Hocková. Tie, bohužiaľ, nepostúpili z kvalifikácie.

Danka Barteková
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vicemajsterka sveta Bianka Sidová

Bianka Sidová sa stala v maďarskom Szegede juniorskou vicemajsterkou sveta v K1 na 500 metrov. Reprezentantka v rýchlostnej kanoistike mala vo finále stratu 0,81 sekundy na Talianku Saru Del Grattovú.

Sidovej sa na turnaji podarilo získať dokopy tri medaily. V K1 na 1 000 metrov vyhrala zlato a v K2 na 500 metrov s Rékou Bugárovou získala striebro.

Bianka Sidová
Zdroj: Instagram/bia196

Futbalový Slovan s nefutbalovými fanúšikmi v Európskej konferenčnej lige

Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava odohral svoj prvý tohtoročný zápas v základnej skupine Európskej konferenčnej ligy. Na Tehelnom poli nedokázali hráči trénera Vladimíra Weissa st. zdolať litovský Žalgiris Vilnius.

16. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 5:42 Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD)

Viac ako samotný futbal spoločnosťou rezonovalo správanie domácich fanúšikov pred zápasom. Fanúšikovia Slovana počas minúty ticha za zosnulú kráľovnú Alžbetu II. kričali a pískali.

Slovan Bratislava si v rámci konferenčnej ligy najbližšie (15. septembra) zahrá proti arménskemu Pjuniku Jerevan.

HC Košice pohltila inflácia

HC Košice doplatili na vysoké ceny energií. Novú sezónu budú musieť odštartovať na provizórnom štadióne v Crow aréne. Ten má kapacitu 1 100 miest. Steel aréna, kde hrávali doposiaľ, má kapacitu pre takmer 8 400 divákov.

Podľa výkonného riaditeľa Košíc Miloslava Klímu vzrástli ceny energií 19-násobne. Kým pred infláciou ich ceny energií vyšli do 650-tisíc eur, dnes siaha suma až na 2 milióny eur.

„Definitíva rozhodnutie padlo od septembra, lebo v Steel aréne by naše fungovanie bolo za úplne iné ceny. Energie sú šialené! Tréningový cyklus až na áčko, ktoré bolo vo Švédsku, bol už presmerovaný do Crow arény. Nedovolím si povedať, dokedy to takto bude trvať,“ reagoval výkonný riaditeľ pre Nový Čas.

HC Košice
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Katar pokračuje pred MS v príprave na Slovensku

Po tom, čo reprezentácia Kataru zvíťazila proti Domaniže 2 : 0, si organizátor nadchádzajúcich majstrovstiev sveta zmeral sily s FC ŠTK 1914 Šamorín.

Juhoslovenský klub prehral rozdielom triedy 0 : 3. Zápas tímy odohrali v rakúskom Wiener Neudorfe, teda na rovnakom mieste, kde hrala aj Domaniža.

HC Slovan Bratislava v Lige majstrov veľa vody nenamútil

Bratislavskí hokejisti prehrali ďalší zápas v hokejovej Lige majstrov. Tentoraz na ľade Red Bullu Mníchov 1 : 5. V C-skupine im po štyroch prehratých zápasoch patrí posledné miesto bez jediného bodu. Touto prehrou stratili akúkoľvek šancu na postup zo skupiny do play-off. Naopak, Mníchov si víťazstvom zaistil postup.

Ďalší zápas Slovan odohrá 5. októbra. Tentoraz na štadióne Ondreja Nepelu proti švajčiarskemu tímu Rapperswil-Jona Lakers.

Slovan
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Domov
Zdieľať
Diskusia