Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
10. septembra 2022, 10:03
Čas čítania 0:53

VIDEO: Ako z filmu 1917. Ukrajinci si pred bojmi spievajú zborovo hymnu

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
VIDEO: Ako z filmu 1917. Ukrajinci si pred bojmi spievajú zborovo hymnu
Zdroj: TASR/AP

Ukrajinskú hymnu dnes pozná takmer celý svet.

Aj keď to s Ukrajinou 24. februára po začiatku vojny nevyzeralo ružovo, karta sa časom obrátila. V poslednom období sa Ukrajinci pustili do protiofenzívy a Kyjev informoval o úspechoch v Charkovskej oblasti. Na jednom z videí, ktoré cez Twitter zdieľal účet MilitaryLand, si ukrajinskí vojaci spievajú národnú hymnu. Údajne tak robili len niekoľko hodín pred bojmi.

Kým Ukrajina bojuje proti agresorovi na svojom území, západné štáty sa snažia pomáhať aj prostredníctvom sankcií. Poľsko a pobaltské štáty sa len nedávno dohodli na obmedzení vstupu ruských občanov na svoje územie. 

Premiéri pobaltských krajín a Poľska sú znepokojení „značným a rastúcim prílevom ruských občanov“ do Európskej únie a tvrdia, že je „neprijateľné, že občania štátu, ktorý je agresorom, môžu voľne cestovať po EÚ, zatiaľ čo ľudia na Ukrajine sú mučení a vraždení“.

Na Slovensku sa proti ruskej agresii nedávno verejne postavil aj Rus Filipp Sedov, ktorý na virálnom videu konfrontoval extrémistov z Občianskeho tribunálu. Myslí si, že za jeho názory by v Rusku zrejme skončil za mrežami.

Anketa:
Páčilo sa ti, ako proti Občianskemu tribunálu zakročil Rus Filipp?
Áno.
Nie.
Áno.
94 %
431 Hlasov
Nie.
6 %
26 Hlasov

„Ja nedokážem mlčať – nezvládol by som tie výčitky svedomia. Vo svojich názoroch mám jasno. Na základe toho, čo by som bol schopný povedať, by ma určite zobrali na súd. A pravdepodobne by som skončil vo väzení,“ povedal v rozhovore pre Refresher.

8. septembra 2022, 17:30 Čas čítania 7:10 „Nacizmus vám vyhovuje?“ kričali Slováci na Rusa Filippa Sedova. Vysvetľuje nám, prečo konfrontoval Občiansky tribunál (Rozhovor) „Nacizmus vám vyhovuje?“ kričali Slováci na Rusa Filippa Sedova. Vysvetľuje nám, prečo konfrontoval Občiansky tribunál (Rozhovor)
Domov
Zdieľať
Diskusia