Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
7. septembra 2022, 12:35
Čas čítania 0:56

Chelsea prepustila trénera Thomasa Tuchela. V roku 2021 im pomohol vyhrať Ligu majstrov

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Londýnsky klub prehral v Lige majstrov s Dinamom Záhreb.

Vedenie klubu anglickej Premier League FC Chelsea sa podľa Guardian rozhodlo prepustiť Thomasa Tuchela z funkcie hlavného trénera. Po nepresvedčivom vstupe do novej sezóny domácej ligy prehrali „The Blues“ aj v úvodnom dueli Ligy majstrov, keď nestačili na domáce Dinamo Záhreb. Thomas Tuchel vyhral počas vyše ročného angažmánu Ligu majstrov, Superpohár aj MS klubov.

Londýnsky klub v oficiálnom stanovisku k prepusteniu trénera napísal: „V mene všetkých v Chelsea FC by sme radi vyjadrili svoju vďaku Thomasovi a jeho zamestnancom za všetko úsilie, ktoré vynaložili počas ich pôsobenia v klube.“

V tlačovej správe spomína klub ako jeden z dôvodov aj zmenu vlastníckej štruktúry po odchode ruského oligarchu Romana Abramoviča. Nová vlastnícka skupina prevzala klub pred sto dňami a jej majitelia veria, že práve teraz je ten správny čas na zmenu.

Napriek ostatnej sezóne bez získaného titulu, v ktorej FC Chelsea zlyhala vo finále FA Cupu aj Carabao Cupu, si nemecký tréner spočiatku udržal dôveru nových majiteľov na čele s Toddom Boehlym. Do tímu prišli nedávno mnohé hráčske posily: Wesley Fofana, Marc Cucurella, Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly aj Pierr-Emerick Aubameyang.

Anketa:
Súhlasíš s prepustením Thomasa Tuchela?
Áno.
Nie.
Áno.
25 %
Nie.
75 %

V Záhrebe strávil Thomas Tuchel na lavičke FC Chelsea svoj jubilejný 100. zápas. Po prehre 0 : 1 povedal, že jeho tímu „chýbalo všetko“. Za protesty si počas zápasu vyslúžil od rozhodcu žltú kartu. Meno nástupcu bývalého kouča Borussie Dortmund má vedenie FC Chelsea oznámiť čoskoro.

Domov
Zdieľať
Diskusia