Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
2. septembra 2022, 12:59
Čas čítania 0:31

Cyklisti na španielskej Vuelte sa sťažujú na príliš časté testovanie na koronavírus. Z pretekov už vypadlo 23 pretekárov

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Cyklisti na španielskej Vuelte sa sťažujú na príliš časté testovanie na koronavírus. Z pretekov už vypadlo 23 pretekárov
Zdroj: TASR/AP
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Koronavírus už z pretekov vyradil mená ako Sam Bennett či Simon Yates.

Na prebiehajúcich pretekoch Vuelta a España sú cyklisti testovaní na koronavírus častejšie, ako by mali, píše iDnes. Podľa riaditeľa pretekov Javiera Guilléna má zvýšené testovanie za následok menšiu účasť na pretekoch. „Preto máme na pretekoch toľko pozitívnych prípadov,“ povedal.

Podľa protokolu by mali jazdci absolvovať test iba pred oficiálnym začiatkom pretekov a následne počas každého dňa voľna. Samotné tímy svojich jazdcov testujú priebežne po každej etape. Chcú tým zamedziť šíreniu vírusu.

Anketa:
Mali by byť cyklisti na pretekoch menej testovaní?
Áno.
Nie.
Áno.
67 %
Nie.
33 %

Koronavírus už z pretekov vyradil mená ako Sam Bennett či Simon Yates. Dokopy už z Vuelty vypadlo pre pandémiu 23 pretekárov. To je viac ako na talianskom Gire a francúzskej Tour de France dokopy.

Ak jazdec má pozitívny antigénový test, má možnosť pretestovania PCR testom. „Ak sa ukáže, že nálož z PCR testu je nízka, cyklista môže ďalej pretekať,“ dodal Guillén.

Domov
Zdieľať
Diskusia