Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
30. augusta 2022, 12:48
Čas čítania 0:39

Slovenské rýchlo a zbesilo: Vodič Audi šiel po diaľnici D1 rýchlosťou až 289 km/h

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
Slovenské rýchlo a zbesilo: Vodič Audi šiel po diaľnici D1 rýchlosťou až 289 km/h
Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Vodič prekonal rekordy z predošlých mesiacov.

V posledných mesiacoch slovenskí policajti riešili viacero prípadov vysokého prekročenia rýchlosti. V máji jeden vodič na ceste smerom do Bratislavy uháňal 215 kilometrov za hodinu, ďalší o dva mesiace neskôr medzi Levicami a Tlmačmi preletel rovno okolo policajtov rýchlosťou až 218 kilometrov za hodinu. 


Podľa Polície slovenskej republiky však padol v sobotu 27. augusta nový rekord. Vodič vozidla značky Audi šiel po diaľnici D1 okolo Spišského hradu rýchlosťou až 289 km/h.


„Srdečný pozdrav od polície ho neminie,“ napísali policajti v príspevku. Podľa Pravdy sa v súčasnosti prekročenie rýchlosti v obci o 50 km/h a mimo obce o 60 km/h podľa novely cestného zákona definuje ako porušenie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom.

Ak sa šofér takéhoto priestupku dopustí počas 12 mesiacov trikrát, čaká ho doškoľovací kurz v autoškole, preskúšanie odbornej spôsobilosti či preskúmanie zdravotnej alebo psychickej spôsobilosti. To zároveň nič nemení na tom, že sa vodič nevyhne ani opakovaným pokutám od 250 do 800 eur. V riadnom konaní je to od 500 do 1 000 eur. 

Anketa:
Mala by polícia vziať mužovi za podobný priestupok vodičský preukaz?
Rozhodne.
Stačí len pokuta.
Rozhodne.
55 %
1363 Hlasov
Stačí len pokuta.
45 %
1101 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia