Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
30. augusta 2022, 9:38
Čas čítania 0:57

17-ročné dievča sa v Košiciach pokúsil znásilniť agresor priamo pred vchodom do domu. Zachránila ju matka

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
17-ročné dievča sa v Košiciach pokúsil znásilniť agresor priamo pred vchodom do domu. Zachránila ju matka
Zdroj: Unsplash/Mohammed Thoufik

Nebyť rodičov, dievča by pravdepodobne dopadlo oveľa horšie...

Len 17-ročná Katarína z Košíc sa stala obeťou násilníka, ktorý si ju vytypoval v autobuse. 25-ročný Matej K. ju chcel znásilniť. Údajne ju škrtil a zakrýval jej ústa, informuje Korzár SME. Incident sa stal pred dvomi týždňami krátko pred polnocou. 

Muž si ku Kataríne prisadol ešte v MHD a začal s ňou konverzovať. Pýtal sa jej, či nemá nejaké drogy, a potom sa napil vody z jej fľaše. Podľa jej slov sa ho už vtedy bála. Po tom, ako vystúpila z MHD, celý čas ju prenasledoval. 

Keď už chcela vojsť do obytného domu, muž jej v tom zabránil. Podľa Korzára násilník najskôr chcel, aby mu ukázala nohu. Keď odmietla, stiahol jej z pravej nohy tenisku aj ponožku, pričom on si stiahol nohavice po kolená.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pexels/Anete Lusina/volně k užití


Začal byť ešte agresívnejší, keď začala volať o pomoc. Strhol ju vraj za vlasy, zvalil na zem, zakryl ústa a začal ju škrtiť. Vydesenú Katarínu nakoniec zachránila odvážna matka, ktorá vybehla von a odohnala násilníka. Následne vybehol von aj jej otec, ktorý tiež privolal políciu. 

Hneď ako sa objavila motorizovaná hliadka, otec policajtom ukázal, kde sa muž ukryl. Skrýval sa totiž v kríkoch. Polícia ešte v tú noc muža zadržala a obvinila zo zločinu znásilnenia. Momentálne je stíhaný pre pokus o znásilnenie chránenej osoby, keďže Katarína je mladistvá, a hrozí mu 7 až 15 rokov za mrežami.

Podľa jeho matky bol opakovane liečený na psychiatrii pre alkohol aj správanie a bol až sedemkrát stíhaný. Momentálne je vo väzbe. 

Domov
Zdieľať
Diskusia