Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
28. augusta 2022 o 14:01
Čas čítania 0:52

Pravá ruka župana Trnku si objednala služobné auto z Viedne do Košíc. Riaditeľ úradu sa vracal z dovolenky s rodinou

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Netradičný odvoz si vraj vyžiadala situácia. Náklady na auto však údajne riaditeľ zaplatí.

Denník Korzár zverejnil fotky, ktoré zachytávajú, ako riaditeľ úradu Košickej župy Boris Bilčak nakladá do služobného vozidla batožinu aj rodinu a z viedenského letiska odchádza domov. Anonym chcel poukázať na možný papalášizmus a zneužívanie pracovných benefitov na súkromné účely.

„V utorok 16. 8. 2022 bolo zneužité vozidlo Škoda Superb s evidenčným číslom KE889II, ktoré patrí do vozového parku úradu Košického samosprávneho kraja a je určené na služobné účely. Túto jazdu urobilo skoro ráno s príjazdom na viedenské letisko Schwechat o 8.30 a s odchodom po deviatej,“ okomentoval fotky Korzáru človek, ktorý ich vytvoril. Keďže už čoskoro budú voľby starostov, primátorov a županov, fotografie môžu byť súčasťou kampane, resp. antikampane. 

Bilčak následne v mailovej komunikácii priznal, že auto župy využil pre seba a svoju rodinu. Údajne sa musel z dovolenky vrátiť skôr kvôli neočakávaným pracovným povinnostiam, náklady má v pláne vyrovnať. Hovorca kraja Michal Hudák zároveň Korzáru napísal, že Bilčak uhradí aj cestu na letisko, aby o jeho transparentnosti neboli žiadne pochybnosti.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Z tejto reakcie preto vyplýva, že šéf úradu župy v metropole východu sa viezol služobným autom aj do Viedne, aj keď v tom čase ešte žiadny stav urgencie nebol. Na doplňujúce otázky týkajúce sa cesty z Košíc na letisko v Rakúsku už hovorca neodpovedal. 

Boris Bilčak ani tlačové oddelenie kraja presne nešpecifikovalo, o aké neodkladné pracovné povinnosti riaditeľa úradu išlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia