Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný spoločnosti Footshop.
24. augusta 2022, 10:30
Čas čítania 1:43
Sponzorovaný obsah

Štvú ťa zodraté tenisky? Zo spolupráce adidas X SHIN Campus ADV vznikol model, ktorý každým škrabancom odhalí ďalšiu vrstvu farby

MÓDA ADIDAS FOOTSHOP
Uložiť Uložené

Adidas spojil sily s japonským skateboardistom Shinom Sanbongim, čerstvú novinku nájdeš exkluzívne iba na Footshope.

Návrhári streetstylových tenisiek si potrpia hlavne na dizajn a funkčnosť sa obvykle dostane až na druhé miesto. Najnovšia spolupráca z dielne Adidas však hovorí o opaku. Japonský skateboardista Shin Sanbongi spojil sily so značkou už po druhýkrát a spoločne vdýchli nový život ikonickej siluete modelu Campus. Možno si pamätáš ich prvú úspešnú spoluprácu, z ktorej vznikol pár Matchbreak Super.

Čerstvá novinka kombinuje prvky skateboardingu a futbalu, dvoch svetov, ktoré na prvý pohľad nemajú nič spoločné, no japonskému skateboardistovi sú veľmi blízke. Ak tráviš svoj voľný čas kĺzaním po obrubníkoch či v skateparkoch, tenisky Campus ADV by rozhodne nemali chýbať v tvojej skrinke na topánky. Vysvetlíme ti prečo.

Objav novinku
footshop, shin
Zdroj: Footshop

Vášeň k športu 

O Shinovi je dobre známe, že okrem jazdenia po mestskom betóne miluje zdolávať oceánske vlny, jeho prvá doska Polar Skate Co. mala dokonca tvar surfu. Prvým športom, ktorého kúzlu podľahol, bol však futbal. Paradoxne ho strely na bránu doviedli k dnešnej kariére skateboardistu

Ako malý chlapec sa dostal na klubový turnaj do Barcelony, v meste, kde je futbal národným športom, ho však očarilo niečo iné. Všade videl skateboardistov, vyzeralo to, akoby im ulice patrili. Shin spomína svoje prvé stretnutie so subkultúrou, ktorá o pár rokov neskôr definovala jeho život:

Hneď ako som sa vrátil do Japonska, moja vášeň k futbalu vyprchala a nahradila ju túžba viac a viac spoznávať skateboardingovú a surfovú kultúru.

V teniskách adidas X SHIN Campus ADV je skrytá aj táto spomienka. Shin si vybral model Campus, ikony od Adidasu, v ktorej dominuje minimalizmus a čisté línie. Futbalové detstvo sa odráža v ozdobnom šití navrchu, ktoré je podobné ako na klasických kopačkách, napríklad na Copa Mundial. Špeciálny dôraz kládol na to, aby sa v teniskách jazdec pri každom kickflipe či frontside noseslide cítil v maximálnom pohodlí. Pôvodný jazyk modelu ADV vymenil za svoj obľúbenejší z tenisiek Campus ‘80s, s ktorým sa mu triky skrátka robili oveľa lepšie. 

footshop, shin
Zdroj: Footshop

Farebne na teniskách prevažuje čierna a tmavozelené detaily, ktoré jemne zvýrazňujú tri prúžky príznačné pre Adidas. Pri tých nechýba nadpis Sanbongi ako odkaz na meno ich autora, ktorý sa na teba z jazyka topánok nikdy neprestane smiať. Tento model je výnimočný v tom, že starne do krásy. Postupným zodieraním a opotrebovaním sa bude navrchu odhaľovať druhá vrstva, ktorá je tiež v odtieni hlbokého lesa. Vnútri tenisky zanechal Shin odkaz v japončine, ktorý v preklade znamená „Zabav sa“.

footshop, shin
Zdroj: Footshop

Tento minimalistický a detailne premyslený model adidas X SHIN Campus ADV nájdeš exkluzívne iba na Footshope. Aby si tenisky mohol vidieť priamo v akcii na boarde, pozri si, ako v nich David Luu zdoláva mestské prekážky.

Kúp si tenisky adidas X SHIN Campus ADV
Domov
Zdieľať
Diskusia