Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
21. augusta 2022, 19:47
Čas čítania 1:33

K atentátu na dcéru Putinovho ideológa Dugina sa prihlásili ruskí partizáni. Budeme útočiť na predstaviteľov Kremľa, sľubujú

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Dcéra Alexandra Dugina zomrela po výbuchu auta neďaleko Moskvy.

K výbuchu auta, v ktorom zahynula Daria Duginová, dcéra vplyvného Putinovho ultranacionalistického ideológa Alexandra Dugina, sa prihlásili ruskí partizáni bojujúci proti režimu v Kremli. 

21. augusta 2022, 8:21 Čas čítania 1:16 VIDEO: Výbuch bomby v aute zabil dcéru Putinovho najvplyvnejšieho ideológa. Dugina označujú za „ruského fašistu“ VIDEO: Výbuch bomby v aute zabil dcéru Putinovho najvplyvnejšieho ideológa. Dugina označujú za „ruského fašistu“

Ruský opozičný politik Ilja Ponomarjov v nedeľu večer prečítal vyhlásenie, podľa ktorého sa k atentátu na Duginovú prihlásila Národná republikánska armáda Ruska známa pod skratkou NRA. Odporcovia režimu teraz sľubujú, že sa viac nebudú zameriavať len na útoky na infraštuktúru, ale začnú útočiť na predstaviteľov ruského režimu.

Partizáni podľa vyhlásenia plánovali zabiť otca spoločne s dcérou, no plány im prekazilo rozhodnutie Dugina, ktorý na poslednú chvíľu z vlasteneckého festivalu pri Moskve odišiel iným vozidlom. Otrasený Dugin je podľa spravodajského serveru Nexta po smrti svojej dcéry v nemocnici.

Skupina NRA v poslednom čase organizuje partizánske akcie, ktorých cieľom je ochromiť ruskú infraštruktúru počas prebiehajúcej invázie na Ukrajine. Partizáni prevádzkujú informačný kanál Rospartizan, kde sa združujú odporcovia režimu, ktorí sa snažia o sabotáže napríklad na železniciach či dopravných uzloch.

21. augusta 2022, 15:43 Čas čítania 2:29 Nie sme zločinecký štát ako Rusko. S výbuchom auta dcéry Putinovho ideológa Dugina nemáme nič spoločné, tvrdí Ukrajina Nie sme zločinecký štát ako Rusko. S výbuchom auta dcéry Putinovho ideológa Dugina nemáme nič spoločné, tvrdí Ukrajina

Výbuch zabil Duginovu dcéru na predmestí Moskvy

Pri výbuchu bomby nastraženej v aute prišla o život dcéra ruského ultranacionalistického ideológa Alexandra Dugina, ktorý má už roky silný vplyv na ruského prezidenta Vladimira Putina. K incidentu došlo v sobotu večer na predmestí Moskvy.


Daria Duginová zahynula, keď automobil značky Toyota Land Cruiser, ktorý šoférovala, roztrhal silný výbuch. Incident sa odohral v sobotu okolo 21.30 miestneho času a približne 20 kilometrov západne od hlavného mesta v blízkosti obce Boľšije Viaziomy.

Očití svedkovia uviedli, že trosky auta boli rozmetané po celej ceste. Auto po výbuchu zachvátili plamene a potom narazilo do plota. Podľa záchranných služieb v aute bola jedna osoba, ktorá zomrela na mieste.

Ukrajina odmietla akúkoľvek zodpovednosť

Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak v reakcii na atentát skonštatoval, že Ukrajina nie je zločinecký štát ako Rusko, a tak si smrť Duginovej dcéry neobjednala.


Podoľak vo svojom komentári pre spravodajskú televíziu Ukrajina 24 argumentoval, že Ukrajina „nie je zločinecký štát, akým je Ruská federácia, a už vôbec nie teroristický štát“. Duginovej smrť podľa neho skôr svedčí o tom, že v Rusku aktuálne prebieha boj o moc a vplyv medzi rôznymi záujmovými zoskupeniami.

Domov
Zdieľať
Diskusia