Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
21. augusta 2022, 8:21
Čas čítania 1:16

VIDEO: Výbuch bomby v aute zabil dcéru Putinovho najvplyvnejšieho ideológa. Dugina označujú za „ruského fašistu“

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Alexandr Dugin sa podľa všetkého objavil priamo na mieste nehody, kde ho zachytil okoloidúci a video zverejnil na sociálnych sieťach.

Pri výbuchu bomby nastraženej v aute prišla o život dcéra ruského ultranacionalistického ideológa Alexandra Dugina, ktorý má už roky silný vplyv na ruského prezidenta Vladimira Putina. K incidentu došlo v sobotu večer na predmestí Moskvy.


Daria Duginová zahynula, keď automobil značky Toyota Land Cruiser, ktorý šoférovala, roztrhal silný výbuch. Incident sa odohral v sobotu okolo 21.30 h miestneho času a približne 20 kilometrov západne od hlavného mesta v blízkosti obce Boľšije Viaziomy.

Očití svedkovia uviedli, že trosky auta boli rozmetané po celej ceste. Auto po výbuchu zachvátili plamene a potom narazilo do plota. Podľa záchranných služieb v aute bola jedna osoba, ktorá zomrela na mieste.

Na internete sa onedlho začalo šíriť video z miesta nehody, na ktorom vidno samotného Dugina, ktorý urýchlene dorazil k horiacemu auto so svojou dcérou. Zábery, ktoré už kolujú na sociálnych sieťach, zachytávajú muža podobného Duginovi na mieste činu a „v zúfalom stave“. Dugin ani záchranári však už žene nedokázali pomôcť. 

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok


Duginovej priateľ a šéf hnutia Ruský horizont Andrej Krasnov správy o jej úmrtí podľa ruskej štátnej agentúry TASS potvrdil. Krasnov dodal, že bomba mohla byť určená pre jej otca Alexandra Dugina.


„Bolo to otcovo vozidlo. Daria šoférovala iné auto, ale dnes si vzala jeho auto, zatiaľ čo Alexandr išiel inou cestou. Vrátil sa, bol na mieste tragédie. Rozumiem tomu tak, že cieľom bol Alexandr alebo pravdepodobne oni dvaja spoločne,“ povedal Krasnov.


Hlava samozvanej prokremeľskej Doneckej ľudovej republiky Denis Pušilin na svojom kanáli v aplikácii Telegram napísal, že Daria Duginová bola zavraždená a obvinil z toho ukrajinskú vládu


Dugin je známy tým, že šíri extrémne pravicové názory o mieste Ruska vo svete. Je označovaný za „ruského fašistu“, ktorý pomohol formovať expanzívnu zahraničnú politiku Vladimira Putina.

Domov
Zdieľať
Diskusia