Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
17. augusta 2022, 11:06
Čas čítania 1:07

Vladimir Putin vyhlásil, že sa snaží vybudovať „demokratickejší svet“. Západ podľa neho vytvoril projekt „anti-Rusko“

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vladimir Putin obvinil Západ z toho, že svoje problémy projektuje na Rusko a Čínu.

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že Rusko sa usilovne snaží vybudovať „demokratický svet“, zatiaľ čo Západ vytvoril projekt „anti-Rusko“, ktorým sa vraj snaží zničiť Moskvu a odpútať pozornosť vlastných obyvateľov od skutočných problémov, informuje spravodajský server Pravda.

Putin rečnil na moskovskej konferencii o medzinárodnej bezpečnosti, kde povedal, že „globalistické elity“ zámerne vytvárajú konflikty po celom svete, aby tak odpútali pozornosť od „akútnych sociálno-ekonomických problémov“, ktorými podľa neho krajiny západného sveta čelia.

Medzi tieto problémy zaradil klesajúci životný štandard, nezamestnanosť, chudobu či stratu priemyslu. Putin vyhlásil, že odpútavať pozornosť sa západné elity snažia pomocou obviňovania Ruska a Číny za ich vlastné zlyhania.

Ruská ekonomika sa pritom medziročne prepadla o 4 percentá, spotrebiteľský dopyt rapídne klesol a tržby obchodníkov sa znížili o 11 percent oproti prvému kvartálu tohto roka.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

„So všetkou silou sa snažia zachovať hegemóniu a moc, ktorá im preteká medzi prsty. Snažia sa svoje krajiny a ľudí udržať v zovretí neokoloniálneho usporiadania sveta. Ich hegemónia znamená stagnáciu pre celý svet, celú civilizáciu a neoliberálnu totalitu,“ uviedol Putin na konferencii.

Putin tiež Západ obvinil z toho, že z ukrajinských ľudí spravili „potravu pre delá“ vo vojne s Ruskom, zatiaľ čo „ignorovali rozširovanie neonacistickej ideológie“ na Ukrajine. Ruská federácia podľa Putina buduje „demokratickejší svet, kde sú garantované práva všetkých ľudí“.

V rebríčku miery demokracie od organizácie Freedom House však Rusko dostalo označenie „Not Free“, čo znamená, že Ruská federácia sa nedá definovať ako demokratická krajina. „Moc v ruskom autoritárskom politickom systéme je koncentrovaná v rukách prezidenta Vladimira Putina,“ konštatuje Freedom House so slovami, že Kremeľ kontroluje médiá, manipuluje volebné výsledky a umlčiava politických oponentov.

Domov
Zdieľať
Diskusia