Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
11. augusta 2022, 23:30
Čas čítania 0:54

Slovan Bratislava nedokázal zdolať Olympiakos ani penaltami, zmaril si tak šance na postup v Európskej lige

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Poriadne napínavý duel napokon skončil v neprospech belasých.

ŠK Slovan Bratislava nedokázal zdolať svojho protivníka FC Olympiakos Pireus v odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy. Zápas skončil výsledkom 2 : 3 po penaltovom rozstrele. Zmaril si tak šance udržať sa v druhej najprestížnejšej futbalovej súťaži v Európe pod taktovkou UEFA a nepostupuje do jej play-off.

Skórovať sa podarilo v 54. minúte dánskemu krídelníkovi Philipovi Zinckernagelovi, keď si hodil loptu na pravačku a jemne tečoval Kankavu spoza šestnástky pravej žrdi. Hoci počas prvého polčasu bol na Tehelnom poli Slovan dominantnejší v útoku a mal tiež prevahu v držaní lopty a streleckých pokusoch, šance sa mu však nepodarilo využiť v 90 minútach zápasu.

27. júla 2022, 16:30 Čas čítania 10:18 Rozprávali sme sa s členom ultras: Počas zápasu pyro šou, po zápase bitka do bezvedomia, tak vyzerá život hardcore fanúšika Rozprávali sme sa s členom ultras: Počas zápasu pyro šou, po zápase bitka do bezvedomia, tak vyzerá život hardcore fanúšika

V nadstavenom čase však Slovan po veľkom tlaku domácich vyrovnal. Loptu do siete poslal srbský futbalový útočník Ivan Šaponjić po tom, ako Agbo v 94. minúte vypálil z uhla. Po riadnom hracom čase tak Slovan s Olympiakosom remizoval 1 : 1.

V stej minúte počas prvého predĺženia sa Olympiakosu opäť podarilo skórovať, keď Aguibou Camara v sklze poslal loptu priamo do siete domácich, čím zmenil stav na 1 : 2. Napokon sa však v druhom predĺžení podarilo domácim vyrovnať na 2 : 2 po štandardnej situácii, keď hlavičkoval Andre Jay Green. Rozhodli tak nakoniec až penalty, v ktorých Olympiakos vyradil Slovan z play-off Európskej ligy.

ZostavySlovan: Chovan – Pauschek, Kashia, Abena, Vernon (c), Zmrhal – Kankava, Kucka – Barseghyan, Green, Chakvetadze

Olympiakos: Vaclík – Ávila, Ba, Cisse, Reabciuk – Masouras, M'Villa, Kunde, Zinckernagel – El-Arabi (c), Randjelovič
Na snímke zľava Pape Abou Cissé (Olympiakos) a André Green (Slovan) počas odvetného zápasu 3. predkola Európskej ligy medzi ŠK Slovan Bratislava – FC Olympiakos Pireus 11. augusta 2022 v Bratislave.
Na snímke zľava Pape Abou Cissé (Olympiakos) a André Green (Slovan) počas odvetného zápasu 3. predkola Európskej ligy medzi ŠK Slovan Bratislava – FC Olympiakos Pireus 11. augusta 2022 v Bratislave. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Anketa:
Sledoval si odvetný zápas Slovana?
Áno.
Nie.
Áno.
44 %
Nie.
56 %
Domov
Zdieľať
Diskusia