Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
8. augusta 2022, 18:09
Čas čítania 1:14

Richard Sulík už našiel náhradu za Igora Matoviča. Je veľmi zdatný a má aj vlastnú hlavu, povedal o Marcelovi Klimekovi

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Strana SaS naďalej trvá na odchode Igora Matoviča z funkcie ministra financií. Ako náhradníka by si Richard Sulík vedel predstaviť Marcela Klimeka.

Sloboda a solidarita naďalej požaduje, aby Igor Matovič odstúpil z postu ministra financií. Šéf strany SaS a minister hospodárstva Richard Sulík na tlačovej konferencii vyhlásil, že „ak neodíde z vlády, tak odídeme my“.

Sulík si myslí, že by rezort financií po Igorovi Matovičovi mohol prebrať štátny tajomník Marcel Klimek. „Je veľmi zdatný a má aj vlastnú hlavu,“ povedal o Klimekovi. „Koalícia existuje, ale my sme ju opustili,“ uviedol ďalej minister hospodárstva. Predčasné voľby strana SaS podľa Sulíka nechce, no pokračovanie vládnutia s Igorom Matovičom vylučuje.

Minister práce a podpredseda Sme rodina Milan Krajniak však jeho slová kritizuje. Myslí si, že by si partneri v koalícii nemali radiť, ako robiť personálnu politiku. „Ako Sme rodina sme to nikdy nerobili. Keď sa nám niečo nepáčilo, tak sme to povedali,“ vyjadril sa Krajniak. Odchod Igora Matoviča ponecháva na rozhodnutí strany OĽaNO.

Spory medzi Richardom Sulíkom a Igorom Matovičom sa nedávno vyostrili aj na sociálnej sieti Facebook. V jednom z príspevkov Matovič Sulíka obvinil z toho, že ho viackrát nahováral na vyhodenie Borisa Kollára z koalície.

„Ahoj, možno nastal čas zakopať vojnovú sekeru... Ak sa rozhodneš vyprevadiť Borisa z koalície, môžeš rátať s 20 hlasmi klubu SaS (predbežne aj Miro Kollar). Ty máš 52, Veronika 4, to je 76,“ napísal Sulík Matovičovi v správe z 18. septembra 2021.

Šéfa SaS Matovič opísal ako „profimanipulátora a klamára so zakomplexovaným megaegom“. Sulík pravdivosť SMS správ potvrdil a uviedol, že za návrh na vyhodenie Kollára z koalície ho vraj pochválil premiér Eduard Heger.

„Moja správa adresovaná Igorovi Matovičovi reflektovala snahy Borisa Kollára zastaviť boj proti mafii. V tom čase, po paragrafe 363 pre Vladimíra Pčolinského a chaose v bezpečnostných zložkách, sa Boris Kollár verejne vyjadroval pre odchod Sme rodina z koalície a predčasné voľby,“ povedal k veci Sulík. Minister hospodárstva tvrdí, že chcel Igorovi Matovičovi podať pomocnú ruku, pretože videl, ako s ním vraj Boris Kollár zametá.

Anketa:
Bol by podľa teba Marcel Klimek lepším ministrom financií ako Igor Matovič?
Áno.
Nie.
Neviem.
Áno.
77 %
174 Hlasov
Nie.
8 %
19 Hlasov
Neviem.
15 %
34 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia