Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
5. augusta 2022, 17:12
Čas čítania 1:08

Sulík reaguje na Matoviča: Za SMS o zbavení sa Kollára mi Heger poďakoval

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Richard Sulík odpovedá na status Igora Matoviča. SMS správa je pravdivá, skutočne navrhoval šéfovi OĽaNO vládu bez Borisa Kollára.

Igor Matovič dnes zverejnil status, v ktorom odhalil časť súkromnej komunikácie s Richardom Sulíkom. Šéf strany Sloboda a solidarita v najnovšom statuse túto komunikáciu priznáva a jedným dychom dodáva, že o nej informoval aj predsedu vlády Eduarda Hegera, ktorý odvahu Sulíka ocenil a napísal mu „klobúk dole“. Témou bol potenciálny odchod Borisa Kollára z koalície.

Predseda SaS Sulík napísal Matovičovi 18. septembra 2021 SMS správu: „Ahoj, možno nastal čas zakopať vojnovú sekeru... Ak sa rozhodneš vyprevadiť Borisa z koalície, môžeš rátať s 20 hlasmi klubu SaS (predbežne aj Miro Kollar). Ty máš 52, Veronika 4, to je 76.“

Richard Sulík tak chcel Igorovi Matovičovi navrhnúť, aby vláda fungovala v zložení OĽaNO – SaS – Za ľudí bez Sme rodina. 

Igor Matovič reagoval len slovom „hmm“. 

Dnes tvrdí, že ide o dôkaz, že Richard Sulík chcel rozbiť koalíciu už v tom čase. 

Devätnásteho septembra, teda deň po odoslaní tejto SMS Richarda Sulíka, však aj samotný Igor Matovič pripúšťal, že by mohla koalícia fungovať bez Sme rodina. „Ak by Sme rodina blokovala boj proti mafii, tak mentálne sa vzďaľuje z koalície a musíme si položiť otázku, či dokáže koalícia fungovať aj bez nich,“ povedal Matovič.

28. marca 2024, 12:30 Čas čítania 6:51 Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor)

Práve v tom čase totiž generálny prokurátor Maroš Žilinka ako nominant Sme rodina cez paragraf 363 zbavil obvinení bývalého šéfa SIS a ďalšieho nominanta Sme rodina Vladimíra Pčolinského.  

Rovnako správu vysvetľuje aj Sulík: „Moja správa adresovaná Igorovi Matovičovi reflektovala snahy Borisa Kollára zastaviť boj proti mafii. V tom čase, po paragrafe 363 pre Vladimíra Pčoliného a chaose v bezpečnostných zložkách, sa Boris Kollár verejne vyjadroval pre odchod Sme rodina z koalície a predčasné voľby,“ píše v dnešnej reakcii. Vraj v SMS správe ponúkol Matovičovi pomocnú ruku, pretože videl, ako s ním Boris Kollár zametá. 

Domov
Zdieľať
Diskusia