Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík TASR
19. júla 2022, 15:20
Čas čítania 0:42

Teplota v Británii po prvý raz v histórii meraní prekročila hranicu 40 stupňov Celzia. Najteplejšie bolo na londýnskom letisku

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
Teplota v Británii po prvý raz v histórii meraní prekročila hranicu 40 stupňov Celzia. Najteplejšie bolo na londýnskom letisku
Zdroj: Pixabay/na voľné použitie

V Británii je údajne v súčasnosti teplejšie než na 98,8 percenta povrchu planéty.

Teplota v Británii v utorok po prvý raz v histórii meraní prekročila hranicu 40 stupňov Celzia. Meteorologická služba Met Office namerala na londýnskom letisku Heathrow 40,2 stupňa, informuje agentúra AFP s tým, že teploty budú zrejme ešte stúpať.

Tieto údaje zverejnili len hodinu po tom, čo ohlásili nový teplotný rekord 39,1 stupňa Celzia. Túto teplotu namerali v obci Charlwood v grófstve Surrey na juhovýchode Anglicka.

Predošlý rekordný záznam pochádzal z roku 2019, keď v botanickej záhrade v meste Cambridge na východe Anglicka namerali 38,7 stupňa Celzia.

Ilustračná foto.
Ilustračná foto. Zdroj: TASR/AP/Aaron Chown/PA


Počas noci z pondelka na utorok padol aj britský nočný teplotný rekord – v Kenley v grófstve Surrey zaznamenali 25,8 stupňa Celzia.

Na utorok sú v Británii podľa predpovedí počasia hlásené teploty až do výšky 41 stupňov Celzia, pričom v celom Anglicku platí najvyšší stupeň výstrahy. Vlna horúčav momentálne zasiahla severozápad Európy.

Televízia Sky News poznamenala, že v Británii je v súčasnosti teplejšie než na 98,8 percenta planéty. „Toto extrémne teplo je len začiatok,“ povedal klimatický vedec Bill McGuire pre Guardian„Mali by sme sa báť – a premeniť tieto emócie na činy,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia