Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
17. júla 2022, 14:02
Čas čítania 0:55

Draftované mladé hviezdy NHL Slafkovský a Nemec zrejme nebudú reprezentovať Slovensko na odložených MS v Kanade

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Tímy ich zrejme neuvoľnia a namiesto toho uprednostnia ich aklimatizáciu v NHL.

Draftovaná jednotka zámorskej hokejovej NHL Juraj Slafkovský a dvojka Šimon Nemec si s najväčšou pravdepodobnosťou neoblečú dresy slovenskej reprezentácie do 20 rokov na tohtoročných MS v kanadskom Edmontone, ktoré sa preložili zo zimy následkom koronavírusu, píše Čas.sk.

Kluby Montreal Canadiens a New Jersey Devils totiž svoje mladé hviezdy z draftu NHL pred sezónou 2022/2023 podľa všetkého neuvoľnia a namiesto toho uprednostnia ich aklimatizáciu v NHL. 

„Myslím si, že moja účasť je skôr nepravdepodobná, ale stále to stopercentne neviem, uvidíme,“ povedal pre Šport.sk Šimon Nemec, ktorého draftovalo New Jersey. Podobne by sa na MS v Kanade nemal zúčastniť ani Filip Mešár, ktorého draftoval Montreal Canadiens. „Chcú, aby som mal dobrú prípravu na sezónu, a nechcú riskovať nejaké zranenie,“ citoval Mešára redaktor denníka Šport Matej Deraj.

Slovenskí hokejisti sprava Juraj Slafkovský (Montreal Canadiens), Šimon Nemec (New Jersey Devils) a Filip Mešár (Montreal Canadiens) sa tešia počas prvého kola draftu zámorskej hokejovej NHL v Montreale 7. júla 2022.
Slovenskí hokejisti sprava Juraj Slafkovský (Montreal Canadiens), Šimon Nemec (New Jersey Devils) a Filip Mešár (Montreal Canadiens) sa tešia počas prvého kola draftu zámorskej hokejovej NHL v Montreale 7. júla 2022. Zdroj: TASR/AP

„Podľa našich informácií je len mizivá šanca, že by sa jednotka a dvojka tohtoročného draftu do NHL zúčastnili na šampionáte do dvadsať rokov. Slovenská reprezentácia do dvadsať rokov zrejme nebude môcť počítať s jednotkou ani dvojkou tohtoročného draftu,“ dodal denník.

9. apríla 2024, 18:00 Čas čítania 0:41 KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov?

Účasť na šampionáte však potvrdil útočník Adam Sýkora, ktorého z druhého kola draftoval New York Rangers. Celkovo prešlo vstupným draftom NHL pred sezónou 2022/2023 až šesť Slovákov, ktorí si zahrajú v áčkových tímoch alebo na farmách v zámorí. Okrem Juraja Slafkovského a Šimona Nemca zaujal v prvom kole Filip Mešár. V druhom kole si vybrali Adama Sýkoru a v neskorších večerných hodinách prešli draftom aj Servác Petrovský a Adam Žlnka.

Domov
Zdieľať
Diskusia