Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik Viktor Kniš
15. júla 2022, 19:22
Čas čítania 1:16

Ľuboš Blaha podal trestné oznámenie na Facebook. Zažalovať plánuje aj premiéra a Slovenskú republiku

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Eduarda Hegera žaluje za zneužitie právomoci. Trestné oznámenie podáva aj na poradcu prezidentky SR Jakuba Godu.

Podpredseda Smeru Ľuboš Blaha podáva trestné oznámenie na spoločnosť Meta, pod ktorú patrí Facebook, pre krivé obvinenie voči jeho osobe v prípade vymazania jeho stránky a osobného profilu na sociálnej sieti, informuje portál Živé.sk.

Najprv avizoval, že v tejto súvislosti zažaluje prevádzkovateľa sociálnej siete Štepána Soukeníka, tentokrát sa však vyjadril, že trestné oznámenie podáva na „zodpovedných činiteľov Facebooku“.

Blahovi zablokoval Facebook jeho stránku s takmer 175-tisíc sledujúcimi po opakovaných výzvach ešte v júni. Podpredseda Smeru prekročil všetky hranice, keď zverejnil „zoznam vlastizradcov“ – koaličných poslancov, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA. 

Dva týždne na to mu sociálna sieť vymazala okrem stránky aj osobný účet. „Už mi zablokovali aj osobný profil a spolu s ním aj stovky súkromných kontaktov a konverzácií,“ sťažoval sa poslanec na sociálnej sieti Telegram.

Lubos Blaha
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Súdiť sa chce aj s Jakubom Godom z kancelárie prezidentky

Podľa portálu Živé podáva aj ďalšie trestné oznámenie, a to napríklad na premiéra Eduarda Hegera za zneužitie právomoci a rovnako tak aj na poradcu prezidentky SR a spolupracovníka ministerstva zdravotníctva Jakuba Godu. Zároveň Blaha dodáva, že s tímom právnikov majú v pláne žalovať samotnú Slovenskú republiku na Európskom súde pre ľudské práva, pretože štát vraj nedodržal svoju povinnosť a neochránil slobodu slova poslanca.

12. júla 2022, 16:30 Čas čítania 12:09 Jakub Goda z komunikačného prezidentky: Vymazať Blahu bolo správne, ale Facebook to mal lepšie odôvodniť (Rozhovor) Jakub Goda z komunikačného prezidentky: Vymazať Blahu bolo správne, ale Facebook to mal lepšie odôvodniť (Rozhovor)

V deň, keď zablokovali Ľuboša Blahu na Facebooku, zverejnil Goda priateľský email od človeka zo spoločnosti Meta. Aj keď to podpredseda Smeru-SD rýchlo použil proti nemu a permanentný ban označil za umlčanie opozície prezidentkou, Jakub Goda v tom problém nevidí. 

 „Je to málo podstatné vo vzťahu k tomu veľkému príbehu, ktorý Blaha buduje. Som presvedčený, že nemá zmysel nijako skrývať to, že štátne inštitúcie komunikujú s predstaviteľmi Facebooku,“ povedal odborník na dezinformácie pre Refresher. Aj on však otvorene kritizuje spôsob, akým Meta vysvetlila, prečo podpresedu Smeru-SD zablokovali. Myslí si, že odôvodnenie malo byť oveľa podrobnejšie. 

Krátko po medializácii informácie o tom, že na neho Blaha podáva trestné oznámenie, reagoval na svojom facebookovom profile člen komunikačného oddelenia Goda len usmievajúcim sa smajlíkom. 

Anketa:
Myslíš, že má Ľuboš Blaha v tomto prípade pravdu?
Nie, Facebook ho odstránil oprávnene.
Áno, išlo o zamedzenie slobody slova.
Neviem sa vyjadriť.
Nie, Facebook ho odstránil oprávnene.
77 %
252 Hlasov
Áno, išlo o zamedzenie slobody slova.
21 %
69 Hlasov
Neviem sa vyjadriť.
2 %
8 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia