Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2022, 21:33
Čas čítania 1:04
Adam Novosad

VIDEO: Na Mimoňov chodia do kina skupiny mladých ľudí v oblekoch a s cigarami. Ironický trend z Tiktoku narobil kinám problémy

VIDEO: Na Mimoňov chodia do kina skupiny mladých ľudí v oblekoch a s cigarami. Ironický trend z Tiktoku narobil kinám problémy
Zdroj: Illumination Studios
FILMY A SERIÁLY MIMONI 2: ZLODUCH PRICHÁDZA
Uložiť Uložené

Mimoni vyvolali ošiaľ, ktorý spôsobil ironický žartík z Tiktoku.

Internetový žartík prerástol do celosvetovej iniciatívy, ktorá teraz núti niektoré kiná k zákazu oblekov vo svojich kinosálach. Začiatkom júla sa do kín dostal nový film Mimoni: Zloduch prichádza, ktorý si na Tiktoku získal popularitu vďaka skupinám fanúšikov v oblekoch, píše Newsweek.

Do kinosál prichádzajú hŕstky mladých mužov oblečených v oblekoch či smokingoch, občas si pred vstupom do kina pripália cigary a potom si odchádzajú užiť film o malých žltých postavičkách.

Tento trend získal označenie gentleminions, čo je slovná hračka na slovo gentleman, a od premiéry filmu v kinách si toto pomenovanie osvojil aj samotný marketingový tím filmu na sociálnych sieťach.

Ironická podpora filmu v oblekoch sa však nestretla s pochopením v každom kine, do ktorého mladí ľudia na Mimoňov prišli. Vo viacerých britských kinách museli manažéri zakázať vstup do kinosály každému vo „formálnom odeve“, pretože niektoré skupiny fanúšikov z trendu gentleminions priamo v kinosálach kričia, hlasno tlieskajú na podporu filmu alebo dokonca hádžu na plátno banány.

Na sociálnych sieťach dnes môžeš nájsť desiatky rôznych videí, ktoré zachytávajú, ako gentleminions prichádzajú do kín, robia hurhaj a fotia sa pred plagátmi filmu. Občas sa stane, že do kina na Mimoňov príde viacero skupín v oblekoch nezávisle od seba, a tak sa zvyknú spojiť, čo zvyčajne spôsobí, že pre ostatných divákov v kinosále sú o to otravnejší.

Domov
Zdieľať
Diskusia