Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2022, 18:30
Čas čítania 0:50
Ema Stanovská

„Kryptokráľovná“ Ruja Ignatova, ktorá obrala ľudí o 4 miliardy eur, sa dostala na zoznam 10 najhľadanejších osôb FBI

NEWS KRYPTOMENY SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Ignatova tvrdila ľuďom, že vynašla revolučnú kryptomenu onecoin, ktorá bude konkurovať bitcoinu. Táto kryptomena v skutočnosti neexistovala.

Ruja Ignatova, známa aj ako „nezvestná kryptokráľovná“, sa dostala na zoznam desiatich najhľadanejších osôb FBI. Ignatova ľuďom tvrdila, že vynašla revolučnú kryptomenu, ktorá bude konkurovať bitcoinu. Presvedčila ich, aby do jej onecoinu investovali miliardy. Po čase sa ukázalo, že táto kryptomena v skutočnosti neexistovala.

Federálni vyšetrovatelia obviňujú 40-ročnú Bulharku, že prostredníctvom Ponziho (pyramídovej) schémy obrala obete o viac ako 4 miliardy dolárov. Agenti FBI tvrdia, že onecoin bol bezcenný a nikdy nebol zabezpečený technológiou blockchain, ktorú používajú iné kryptomeny.

Žena sa zrejme vydáva za niekoho iného

Americké úrady na Ignatovú vydali zatykač v roku 2017, no „kryptokráľovnej“ sa podarilo ujsť a odvtedy je nezvestná. Naposledy ju videli pred piatimi rokmi, keď nastupovala na lietadlo z Bulharska do Grécka.

Podľa vyšetrovateľov Ignatova zmenila svoj vzhľad, zmizla s najmenej 500 miliónmi dolárov a používa vysokokvalitné falošné doklady totožnosti. Ženu je preto náročné vypátrať. Do úvahy však vzali aj možnosť, že už možno ani nie je nažive.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

V máji tohto roku ju Európsky policajný úrad (Europol) zaradil na zoznam najhľadanejších osôb v Európe. V súčasnosti je jedinou ženou na zozname desiatich najhľadanejších osôb FBI.

Predstavitelia FBI vo štvrtok oznámili, že za akékoľvek informácie, ktoré by mohli viesť k zatknutiu Ignatovej, ponúkajú odmenu vo výške 100-tisíc dolárov. 

Príbeh nezvestnej „kryptokráľovnej“ si môžeš prečítať na Disrupteri.

Domov
Zdieľať
Diskusia