Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
14. júna 2022, 6:47
Čas čítania 0:34

FOTO: Kolobežkárka v Bratislave zrazila chodkyňu, ktorá spadla na chodník a udrela si hlavu. Museli ju previezť do nemocnice

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Po chodníku smú kolobežkári jazdiť len v prípade, ak dodržia maximálne rýchlosť chôdze.

Vodička na kolobežke v Bratislave zranila chodkyňu, lebo na chodníku nedodržala rýchlosť jazdy. Polícia na netradičnú dopravnú nehodu upozornila v príspevku na sociálnej sieti Facebook, kde uviedla, že k zrážke došlo v piatok 10. júna na Mamateyovej ulici v Petržalke.


„Podľa doterajších informácií došlo k dopravnej nehode tak, že žena jazdiaca po chodníku na kolobežke nedodržala rýchlosť chôdze, v dôsledku čoho zrazila tam kráčajúcu osobu. Tá následkom nárazu spadla na zem a udrela si hlavu. Zranená žena bola prevezená do jednej z nemocníc v Bratislave,“ objasnili okolnosti nehody policajti v statuse.

kolobežka
Zdroj: PZ SR

Muži zákona varovali kolobežkárov, aby si dávali pozor, prispôsobili rýchlosť jazdy miestu, ktorým prechádzajú, a hlavne neohrozovali svojou jazdou chodcov, ale ani ostatných účastníkov cestnej premávky.

„Vodič samovyvažovacieho vozidla smie jazdiť po pravej strane chodníka, cestičky pre chodcov alebo priechodu pre chodcov, len ak neohrozí a neobmedzí chodcov, pričom nesmie prekročiť rýchlosť chôdze,“ uzavreli policajti.

Domov
Zdieľať
Diskusia