Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2022 o 13:34
Čas čítania 0:43
Jakub Paulík TASR

Zuzana Čaputová je na návšteve Ukrajiny. Vystúpila v ukrajinskom parlamente, stretla sa aj s prezidentom Zelenským

NEWS SPRÁVY ZO SVETA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Pred poslancami vystúpila s príhovorom.

Zuzana Čaputová sa dnes ráno stretla s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Okrem toho vystúpila s príhovorom v parlamente pred ukrajinskými poslancami. V priebehu dňa bude rokovať aj s predsedom ukrajinskej vlády Denysom Šmyhalom.

Predpoludním bola prezidentka aj v Irpini a Boroďanke, kde ruskí vojaci útočili na civilné ciele, školy, kultúrne centrá a obytné domy. Tie zničili ostreľovaním aj raketovými útokmi.

Anketa:
Považuješ návštevu prezidentky za dôležitý symbol podpory zo strany Slovenska?
Áno.
Nie.
Áno.
43 %
265 Hlasov
Nie.
57 %
352 Hlasov

„V Boroďanke a Irpini som na vlastné oči videla stopy skazy, ktorú ruskí vojaci na Ukrajinu priniesli. Stovky kilometrov na východ a na juh aj dnes čelia rovnakej skaze tisíce ďalších ukrajinských civilistov – ženy, muži, deti. Verím, že keď pominie táto nočná mora, Ukrajina znovu rozkvitne. Tak, ako už dnes rozkvitli kvety medzi zruinovanými domami v Boroďanke alebo Irpini,“ napísala Čaputová na Facebooku.

Prezidentka už v máji reagovala na pozvanie od prezidenta Zelenského. Povedala, že na Ukrajinu chce prísť až s konkrétnym cieľom a dôvodom. V súčasnosti však nevieme, z akého dôvodu sa rozhodla ísť práve teraz.

„Tlačová konferencia prezidentky sa uskutoční po návrate prezidentky z Ukrajiny. O presnom termíne vás budeme vopred informovať,“ uviedol riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej.

Domov
Zdieľať
Diskusia